Hlavní obsah

Saúdové lákají golfové hvězdy do nové soutěže horentními sumami

Hvězdný americký golfista Bryson DeChambeau dostal podle britského listu Daily Mail nabídku 113 milionů dolarů (2,4 miliardy korun), aby se stal tváří připravované Super Golf League. Projekt, za kterým stojí Saúdská Arábie, láká na horentní sumy prakticky všechny slavné hráče. Podle Američana Phila Mickelsona byl téměř každý golfista z první světové stovky osloven, aby se do Super Golf League zapojil.

Foto: Orlando Ramirez, Reuters

Hvězdný americký golfista Bryson DeChambeau

Článek

Hráčům v takovém případě hrozí doživotní zákaz účasti na prestižní americké PGA Tour a evropské DP World Tour (dříve European Tour). I proto se golfisté zdráhají o věci mluvit. Lee Westwood údajně podepsal se Saúdy dohodu o mlčenlivosti. Další Angličan Ian Poulter má podle Daily Mailu slíbeno 25 milionů dolarů, pokud kývne.

Řada hvězd tento týden hraje na turnaji Saudi International. Mezi účastníky byl i DeChambeau, předloňský vítěz majoru US Open ale po prvním kole odstoupil.

"V Saúdské Arábii se odehrává strašně moc tajných schůzek. Mluví s hráči, o kterých bych si ani za milion let nemyslel, že budou v pokušení," řekl anonymní zdroj listu Daily Mail.

Reklama

Související témata: