Hlavní obsah

Slzy i stres před bitvou o miliony dolarů. Mladá Češka si zvyká na život mezi hvězdami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neskutečný zážitek. Česká golfistka Jana Melichová už ve čtvrtek rozehraje golfový turnaj British Open, na němž se bude hrát o 6,8 milionu dolarů (164,6 milionu korun). Před akcí si stihla jediná Češka na turnaji zatrénovat na legendárním hřišti Muirfield, a to třeba se sestrami Kordovými. V tiskové zprávě pro média se svěřila se svými dojmy.

Foto: Archiv Jany Melichové

Česká golfistka Jana Melichová s trofejí pro vítězku LET turnaje.

Článek

Melichová se na jeden z vrcholů sezony kvalifikovala díky vítězství na turnaji Ladies European Tour (LET) v Berouně. "Dojmy z British Open jsou naprosto úžasné, je to ještě lepší, než jsem si to představovala," září česká hráčka, která vyhrála zmíněný turnaj v Česku ještě jako amatérka.

"Mezi profesionálkami jsem jenom dva měsíce, takže nestačím zírat. Když jsem přišla do klubovny, tak mi ukápla slza," pokračuje dojatá absolventka Old Dominion University.

"Prostě je tady všechno na absolutně špičkové úrovni. Lidé mi sbírají míče, hrabou po mně pískové překážky a pořád se ptají, jestli něco nepotřebuju. Když jsem viděla, jak jsou tady postavené tribuny, tak mám strach, abych se během hry nepozvracela. Strašně moc si tuhle pohádku užívám," přiznává Melichová. Za sebou má mezi profesionálkami pouhé tři turnaje.

Melichová si dokonce na hřišti poblíž skotského Edinburghu zatrénovala s hvězdnými sestrami Jessicou a Nelly Kordovými. "V pondělí jsem viděla, že mají ve flightu volno, takže jsem si s nimi prošla hřiště. Byl to neuvěřitelný zážitek. Ze začátku jsem z toho měla nervy, takže jsem moc nemluvila, ale po pár jamkách jsem zjistila, že jsou to normální hráčky jako já a stres opadl," popisuje golfistka setkání s dcerami české tenisové legendy.

Jediná česká hráčka na turnaji si cení i toho, jak ji mezi sebe přijala absolutní světová špička. "Všichni mi tady gratulují k vítězství na turnaji a pořád říkají, že když jsem vyhrála jednou, tak vyhraju znovu. Opakují mi, ať se nestresuju z atmosféry a neustále mě podporují, což je neuvěřitelné," dodává Melichová.

Reklama

Související témata: