Hlavní obsah

Spilková se v polovině turnaje LET v Irsku dělí o druhé místo

Česká golfová jednička Klára Spilková se v polovině turnaje Ladies European Tour v Irsku drží na děleném druhém místě. Stejně jako další dvě soupeřky má po dvou kolech Irish Open ztrátu dvou ran na vedoucí Mou Folkeovou ze Švédska. Cutem prošly i další dvě české hráčky, průběžně třináctá Jana Melichová a na 42. pozici Tereza Melecká.

Foto: Anna Krčmářová

Klára Spilková na archivním snímku.

Článek

Spilková zahájí víkendové boje se skóre -10. Dosud se dopustila jediného bogey, vedle toho zahrála devětkrát birdie a ve čtvrtek se jí povedl na šesté jamce eagle.

"O víkendu musím být konzistentní a potvrdit svůj výkon. Řekla bych, že mi zatím jdou dlouhé rány, patování a celkově všechny aspekty hry. Takže si musím věřit, užívat si skvělou hru, krásné hřiště a Irsko," uvedla v tiskové zprávě Spilková, s níž sdílí druhou pozici Smilla Tarningová Soenderbyová z Dánska a Španělka Carmen Alonsová.

O čtyři údery více potřebovala ve dvou kolech Melichová, vítězka červnového turnaje LET v Berouně. "V podstatě poprvé od Berouna mě hra fakt hodně bavila. Hrála jsem hezký golf a navíc skórovala. Nakonec jsem mohla mít skóre ještě o dvě rány lepší, ale i tak jsem nadšená, protože tady konečně i dobře patuju," řekla Melichová.

Melecká se skóre -2 zachránila postup díky třem birdie na posledních čtyřech jamkách. "Takže mám z postupu radost. Každopádně jsem zahodila spousty šancí ke skórování, protože mám trochu rezervu v patování," konstatovala česká golfistka.

Pod čarou postupu do víkendových kol zůstala Kristýna Napoleaová, na 99. místě měla skóre +4.

Reklama

Související témata: