Hlavní obsah

Spilková si v New Jersey zahraje letos poprvé turnaj LPGA

Klára Spilková si poprvé letos zahraje na elitním okruhu LPGA. Česká golfová jednička a olympionička z Tokia i Ria de Janeiro se dostala do startovního pole tříkolového turnaje ShopRite v Galloway v New Jersey, který začne v pátek.

Foto: twitter:@spilkovaklara, Twitter

Česká golfistka Klára Spilková.

Článek

Sedmadvacetiletá rodačka z Prahy startovala na LPGA Tour tři roky, ale po loňské sezoně neobhájila hrací kartu a v prosinci neuspěla ani v kvalifikaci. Hraje proto nižší Epson Tour, nyní však doplní coby dřívější účastnice série elitní hráčky.

Na hřišti Bay Course se představí čtvrtým rokem v řadě, cutem tam zatím neprošla. "Díky předchozím startům znám hřiště velmi dobře. Je to takový americký links, leží přímo u moře," uvedla Spilková v tiskové zprávě. "Hřiště je téměř 110 let staré, má úzké jamky, malé boulovaté greeny a díky poloze u moře tady neustále fouká vítr," dodala česká profesionálka.

Po elitním turnaji v New Jersey ji v příštím týdnu čeká další akce na Epson Tour a poté se vrátí domů na Czech Ladies Open okruhu LET, které v Berouně začne 24. června. "Jsem moc ráda, že si mohu poprvé letos zahrát LPGA. Jsem zdravá a hra je solidní," uvedla Spilková.

Reklama

Související témata: