Hlavní obsah

Thomas je pro potrestání přeběhlíků z PGA k LIV i po spojení obou okruhů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý první golfista světa Justin Thomas je přesvědčený, že hráči, kteří přeběhli z okruhu PGA k lukrativnější sérii LIV, by měli být i po chystaném spojení obou soutěží potrestáni. Uvedla to agentura Reuters.

Foto: Ryan Sun, ČTK/AP

Justin Thomas v Pebble Beach.

Článek

Série LIV podporovaná Saúdskou Arábií vznikla v roce 2022 a za lepšími podmínkami k ní od konkurence zamířila řada hvězd. Vedení PGA tyto golfisty do odvolání suspendovalo, nyní ale oba okruhy jednají o spojení.

Zatím není jasné, jak by to ovlivnilo osud potrestaných hráčů, bývalá světová jednička Rory McIlroy by ale uvítal jejich návrat bez sankcí. Ještě nedávno přitom patřil k největším kritikům série LIV.

Proti jsou například Jordan Spieth, Rickie Fowler nebo právě Thomas. „Na LIV hraje hodně hráčů, kteří by úroveň okruhu PGA pozvedli. Ale rozhodně nesouhlasím s tím, že by se prostě měli jen tak beztrestně vrátit,“ řekl třicetiletý Američan.

Řada golfistů je přesvědčená, že vedení PGA by mělo hráče, kteří neutekli za lepšími výdělky, nějakým způsobem odměnit. A dvojnásobný vítěz majoru PGA Championship Thomas souhlasí.

„Hodně z nás muselo něco obětovat. Ať už to bylo kvůli našemu přesvědčení, nebo proto, že jsme chtěli dodržet slovo, nebo jen z prosté nerozhodnosti. Proto bych těžce nesl, kdyby se teď jen tak vrátili,“ prohlásil.

Reklama

Související témata: