Hlavní obsah

V evropském týmu pro Ryder Cup je i Švéd Aberg, profesionálně hraje od června

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do evropského týmu pro Ryder Cup se dostal i švédský golfista Ludvig Aberg, který přestoupil k profesionálům teprve v červnu. V neděli třiadvacetiletý talent vyhrál European Masters v Crans Montaně a připsal si první vítězství na elitním evropském okruhu DP World Tour, na kterém se představil pošesté.

Foto: Dan Hamilton, Reuters

Švédský golfista Ludvig Aberg.

Článek

Podle agentury Reuters je Aberg prvním hráčem, který byl nominován do Ryder Cupu, aniž by za sebou měl start na majoru.

„Myslím, že je to hvězda své generace,“ řekl na Abergovu adresu kapitán evropského výběru Luke Donald. „Bude tu hodně dlouho a bude předvádět úžasné věci. Kdyby nehrál teď, objeví se v příštích osm Ryder Cupech. Tak dobrý podle mě je,“ prohlásil.

„Kdybyste mi před pár měsíci řekli, že tady teď povedu tyhle rozhovory, asi bych vám nevěřil. Samozřejmě je to super a mám velké štěstí, že tu jsem. Nemohu kapitánovi a jeho zástupcům dost poděkovat,“ uvedl Aberg.

Prestižní souboj výběrů Evropy a USA, který se koná každé dva roky, se uskuteční od 30. září do 1. října na hřišti golfového klubu Marca Simoneho u Říma.

Donald vybral do dvanáctičlenné sestavy i další dva nováčky Rakušana Seppa Straku a Dána Nicolaie Höjgaarda. Poprvé je v nominaci na Ryder Cup také Skot Robert MacIntyre, který si vybojoval účast díky postavení v evropském žebříčku.

„Myslím, že je fajn mít v Ryder Cupu nováčky. Já hrál poprvé v roce 2004, měli jsme tam pět nováčků a víte, jak to dopadlo,“ řekl Donald s odkazem na tehdejší vítězství Evropanů v Oakland Hills. „Není to špatné, že tihle mladí čerství kluci půjdou bojovat,“ dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.