Hlavní obsah

Woods varoval golfisty z lukrativní série LIV, že mohou přijít o major turnaje

Hvězdný golfista Tiger Woods se postavil proti novému lukrativnímu seriálu LIV Golf Series, který nabídkou vysokých odměn láká elitní hráče. Varoval jeho účastníky, že mohou v budoucnu přijít o účast na turnajích kategorie major. Z běžných podniků je PGA Tour už vyloučila, ale pořadatelé těch největších turnajů zatím jejich účast povolují.

Foto: Twitter @GolfDigest

Tiger Woods na archivním snímku

Článek

Woods promluvil na tiskové konferenci v St. Andrews, kde se chystá na British Open. "Kdo ví, co se v nejbližší budoucnosti stane s body do světového žebříčku, s kritérii pro účast na majorech? Někteří tito hráči možná nikdy nedostanou příležitost zahrát si na turnajích kategorie major. Možná nikdy nebudou mít zkušenost odsud, nikdy se neprojdou fairwayemi v Augustě," řekl majitel patnácti major titulů.

Nelíbí se mu ani koncept seriálu financovaného Saúdskou Arábií. Hráči mají zaručený základní výdělek bez ohledu na výsledek. Například Phil Mickelson údajně dostal 200 milionů dolarů (téměř pět milionů korun) za to, že se novému seriálu upsal. "Dostanou spoustu peněz dopředu, hrají pár turnajů a jen na 54 jamek. Vyřvává jim do toho hudba a celá atmosféra je jiná," řekl. Hru na tři místo tradičních čtyř kol považuje za vhodnou pro veteránskou tour.

Souhlasil s pořadateli British Open, kteří nepozvali výkonného ředitele seriálu LIV Grega Normana na oslavy 150. výročí založení turnaje. "Greg udělal nějaké věci, o kterých si myslím, že nejsou v nejlepším zájmu našeho sportu, a my se vracíme na pravděpodobně nejvíce historické a tradiční místo naší hry. Takže si myslím, že je to správné. Vím, že se Greg o něco podobného pokoušel v devadesátých letech. Tehdy to nefungovalo, tak s tím zkouší uspět teď. Pořád nevidím, jak je to v nejlepším zájmu této hry," řekl na adresu bývalého úspěšného australského golfisty.

Sám se chystá na třetí turnaj po návratu po vážné autohavárii, při níž málem přišel o nohu. Cítí se být mnohem silnější než na jaře, kdy se představil na Masters v Augustě a při PGA Championship. "Chůze je rozhodně mnohem snadnější. Jsem schopen obejít víc jamek. A také jsem od té doby zesílil," uvedl Woods.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.