Hlavní obsah

Zemřela golfová legenda Rawlsová, vítězka osmi majorů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V 95 letech zemřela jedna z nejúspěšnějších golfistek historie, Američanka Betsy Rawlsová. Během kariéry vyhrála v letech 1951 až 1972 na okruhu LPGA 55 turnajů včetně osmi majorů. Více titulů z nejdůležitějších akcí sezony má jen pět hráček. Rawlsová zemřela ve svém domě v Lewesu ve státě Delaware, oznámila LPGA.

Foto: Ron Frohm, ČTK/AP

Vítězka osmi majorů Betsy Rawlsová zemřela ve svých 95 letech. (archivní snímek)

Článek

„Takových kariér, které by se daly srovnávat s tou Betsyinou, moc není,“ uvedl generální ředitel americké golfové asociace a bývalý šéf LPGA Tour Mike Whan. „Byla to legenda, která by byla úspěšná ve všem, co by dělala. Takže máme štěstí, že propadla golfu,“ řekl.

Také s 55 triumfy na LPGA je Rawlsová šestá v historickém pořadí. Absolventka Texaské univerzity, kde vystudovala fyziku, byla už v roce 1960 uvedena do golfové Síně slávy.

Čtyři major tituly získala na US Open, dva na PGA Championship a také na Western Open, které se hrálo do roku 1967.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.