Hlavní obsah

Slzy házenkářské opory a ohromné zklamání. Tohle bolí hodně, neskrývá Cholevová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naděje na premiérovou olympijskou účast v samostatné historii sice ještě nejsou fuč, české házenkářky ale ví, že se jejich sen porážkou 21:31 s domácím Španělskem pořádně vzdálil. „Tohle bolí hodně. Jsme velmi zklamané,“ přiznala nejlepší střelkyně týmu sedmigólová Charlotte Cholevová. Třeba brankářka Petra Kudláčková přímo na palubovce neskrývala slzy.

Foto: David Švarc/Česká házená

Česká házenkářka Charlotte Cholevová v utkání proti Španělsku.

Článek

Torrevieja (od našeho zpravodaje) – Na reprezentantkách bylo znát, že si klíčový duel o místenku v Paříži představovaly úplně jinak. „Je to složité hlavně pro holky, které mají třeba poslední příležitost se na olympiádu probojovat. Já jsem ještě mladá, takže věřím, že i když to třeba letos nevyjde, někdy v kariéře ještě šanci dostaneme,“ uvědomovala si stále ještě 21letá Cholevová.

Pro o osm let starší Kudláčkovou tohle mohla být jediná příležitost kariéry ukázat se pod pěti kruhy. A tak se jejím slzám vlastně ani nejde divit. „Emoce jsou potřeba. Kdyby je hráčky neprojevovaly, ukazovalo by to, že nejsou dostatečně soutěživé. Nechal jsem je si poplakat,“ svěřil se norský kouč reprezentace Bent Dahl.

Svěřenkyně ale teď bude muset dostatečně nabudit na dnešní duel poslední naděje proti hvězdnému Nizozemsku, který startuje v 18:30 hodin. „To je součást mojí práce. Potřebujeme se popasovat i s negativními aspekty. Ale holkám jsem v kabině řekl, že turnaj ještě není u konce. Šance pořád je,“ mínil trenér.

„Může nás to trápit do půlnoci, pak už se musíme plně soustředit na dalšího soupeře. Je to naše poslední šance zabojovat o olympiádu. Věřím, že na palubovce necháme srdce,“ zavelela spojka Cholevová.

Jedna z nejmladších hráček výběru byla takřka jedinou, která v nepovedeném duelu obstála. Nasázela sedm branek, nikdo z dalších Češek se nepřehoupl přes dva góly. „Jsem srdcař a bylo těžké vidět, když někdo sklopí hlavu. Snažila jsem se holky ještě nějak vyhecovat, i když bylo složité se ještě zvednout,“ líčila.

Národní tým ztratil zápas hned v prvním poločase, který zakončil s mankem devíti branek. „Takový průběh jsme si nepředstavovaly. Španělky ale byly jasně lepší, nemá cenu se vymlouvat. Druhý poločas už byl lepší, ale ke zdramatizování duelu jsme byly daleko,“ hodnotila Cholevová.

Reklama