Hlavní obsah

Báječné víkendové návštěvy na hokeji. Davy přilákala i třetí nejvyšší soutěž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Covid zdaleka ještě nezmizel, nicméně alespoň z hokejového pohledu se zdá, že svět je zase jako dřív. O uplynulém víkendu totiž hned několik tuzemských arén a zimáků, kam ještě před pár měsíci smělo jen "pár" vyvolených, hlásilo výtečné návštěvy i báječnou atmosféru. A netýká se to jen Tipsport extraligy, která v neděli rozjela své semifinále.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Choreo fanoušků Sparty.

Článek

Jen posuďte sami: Sparta - České Budějovice, 15089 diváků.

Třinec - Mladá Boleslav, 5400 diváků (vyprodáno).

Vsetín - Jihlava, 5030 diváků.

Tábor - Dvůr Králové nad Labem 3895 diváků.

"Myslím si, že jsme si to všichni v tak fantastické atmosféře, jaká tady panovala, opravdu užili. Diváci byli skvělí," řekl po sobotním duelu proti Dvoru Králové Arpád Györi, kouč Tábora. Ano, vítězný zápas jeho týmu v kvalifikaci třetí nejvyšší soutěže o baráž do 1. ligy viděly téměř čtyři tisícovky lidí, což je výjimečná záležitost.

Ještě o tisíc diváků víc dorazilo na vsetínský Lapač, kde se pro změnu rozjela série, jejíž vítěz postoupí do baráže o extraligu. V souboji tradičních celků, které dají dohromady 18 ligových titulů, napoprvé uspěla Jihlava a její kouč Karel Nekvasil po utkání říkal: "Byl to obrovsky těžký zápas. Samozřejmě jsme věděli, že tady bude plný barák lidí a suprová kulisa, která hnala domácí za vítězstvím."

Mezi diváky byl třeba bývalý reprezentační brankář Ondřej Pavelec, kterého do Vsetína pozval Jiří Hudler. A pro klubové vsetínské stránky pak Pavelec přiznal: "Nějaká slivovice už proběhla a myslím, že to dnes bude ještě zajímavé. Naštěstí nemusím nikam odjíždět, takže si to tady budu moct užít se vším, co k tomu patří."

A i davy lidí na extraligovém semifinále ukázaly, jak moc důležití jsou pro sport fanoušci a jak tuze smutný byl loňský rok, kde pár stovek smělo až na finále. A co víc - vysoké návštěvy nabídne i dnešek. Na předprodejních portálech dopoledne zbývalo do O2 Areny pár stovek posledních volných vstupenek, do Werk Areny zase osamocených deset kousků. A pokračuje se také ve Vsetíně.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články