Hlavní obsah

Sparta - Budějovice 2:1Stav série 1:0Rozhodl Chlapík, Sparta Jihočechům podruhé vyrovnat nedovolila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Sobotka 1 : 0
11. Pech 1 : 1
25. Chlapík 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty porazili v úvodním semifinále play off extraligy České Budějovice 2:1. Pražané brzy vedli zásluhou Vladimíra Sobotky, ještě v první třetině vyrovnal Lukáš Pech, ale ve druhé části vrátil domácím těsný náskok Filip Chlapík a jeho gól byl nakonec i vítězný. Druhé utkání série hrané na čtyři vítězství se odehraje v pondělí rovněž v metropoli a začne v 19 hodin.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Souboj u mantinelu mezi českobudějovickým Janem Piskáčkem (vlevo) a sparťanem Davidem Dvořáčkem.

Článek

Jihočeši, které hnala velmi početná výprava fanoušků, začali o něco aktivněji. Už po 40 sekundách měl slibnou možnost Valský, ale Hudáčka, jenž dostal přednost před Machovským, překonat nedokázal. Na konci třetí minuty tak šla do vedení Sparta. Forman posunul puk na Sobotku, který nabral rychlost, zbavil se hokejky bránícího Pecha a přes signalizované vyloučení hostujícího útočníka překonal blafákem do forhendu Hrachovinu.

Hráčům Motoru se naskytla dobrá příležitost na vyrovnání v sedmé minutě, kdy už se poprvé opravdu vylučovalo a na trestnou lavici zamířil domácí bek Polášek. Hosté výrazněji ohrozili Hudáčka až po skončení přesilovky, kdy to zkusil bekhendem Novotný, skóre se však neměnilo. Krátce po polovině úvodního dějství už se Českobudějovičtí dočkali: na konci povedené souhry byl na brankovišti číhající Pech, jemuž se podařilo usměrnit za Hudáčkova záda skvělou Bučkovu nabídku. Další šanci nevyužil Pouzar.

Ze druhé části uplynulo jen 53 sekund a sudí vyhodnotili Matuškinovo sekání jako faul na trestné střílení. Rozjel se k němu sám Valský, jenž byl obětí zákroku domácího obránce, jenže Hudáčka se zakončením střelou z úhlu vůbec nepřekvapil. A sparťané trestali. Šmerha a Řepík ještě ztroskotali na Hrachovinovi, ale pak ho chytrou ranou do protipohybu prostřelil Chlapík. Přihrávku si připsal Buchtele a oslavil tak 600. start v domácí nejvyšší soutěži.

Ve 28. minutě využili Pech s Ondráčkem při oslabení špatného střídání Pražanů, ke gólu však přečíslení dvou na jednoho nedotáhli. Po polovině základní hrací doby byl při hře čtyři na čtyři v obrovské šanci Polášek, jenže nezakončil přesně. Už při hře v plném počtu pálil Percy z dobré pozice mezi kruhy, ale Hudáček skryl kotouč v lapačce.

Na začátku třetího dějství mohli zvýšit Thorell a po něm Tomášek, na druhé straně naopak těsně minul nechytatelnou bombou Bučko. Hrachovinovi pak pomohla branková konstrukce, sám vytáhl vleže parádní zákrok v 53. minutě při Horákově dorážce v přesilovce. Sparta zodpovědně bránila těsné vedení, a když už pustila hosty do zakončení, byl připravená spolehlivě chytající Hudáček. Na poslední dvě minuty to hosté zkusili bez gólmana, ale vyrovnání se nedočkali. Tyčku prázdné branky naopak trefil Chlapík.

Semifinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Sparta Praha - HC Motor České Budějovice 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Sobotka (M. Forman), 25. Chlapík (Buchtele) - 11. Pech (Bučko, Vondrka). Rozhodčí: Pešina, Ondráček - Hynek, Zíka. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 15.089.
Sparta: J. Hudáček - Němeček, Matuškin, Polášek, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Moravčík, Jurčina - Řepík, Sobotka, M. Forman - Tomášek, Chlapík, Buchtele - Šmerha, R. Horák, E. Thorell - Dvořáček, D. Vitouch, J. Strnad. Trenéři: Jandač a M. Hořava.
České Budějovice: Hrachovina - Piskáček, Percy, Šenkeřík, Štich, Vráblík, Bučko, Štencel - Gulaš, Pech, Vondrka - Holec, Koláček, Karabáček - M. Beránek, J. Novotný, Valský - J. Ondráček, Pouzar, M. Hanzl. Trenér: Modrý.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články