Hlavní obsah

Bitky i otřesy mozku. Devatenáctiletý hokejista končí, hrozí mu demence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože je mu teprve devatenáct let a kariéru měl slušně našlápnutou, když působil v prestižní kanadské juniorské QMJHL, s hokejem musí skončit. Kanadský obránce Lane Hinkley tak učinil kvůli traumatickému poranění mozku, kvůli němuž mu hrozí demence.

Foto: Charlottetown Islanders

Devatenáctiletý kanadský hokejista Lane Hinkley.

Článek

„Lékaři mi řekli, že moje hokejová kariéra skončila. Mám za sebou příliš mnoho bitek, úderů a otřesů mozku, ze kterých jsem se nedokázal pořádně vzpamatovat,“ uvedl na svém Instagramu asistent kapitána týmu Charlottetown Islanders v QMJHL, který v aktuální sezoně odehrál jen čtyři duely.

„Doktoři mě informovali, že magnetický snímek mého mozku ukazuje léze a jizvy o rozměrech 25×17 milimetrů. Mám riziko vzniku CTE, což je chronická traumatická encefalopatie a hrozí mi brzký nástup demence,“ doplnil 188 centimetrů vysoký a 98 kilogramů vážící Hinkley.

Navzdory tomuto nálezu a prognóze mladý Kanaďan tvrdí, že ani teď nelituje, jakým stylem hokeje se prezentoval. „Hokej je tvrdý sport. Můj styl hry vedl ke konci kariéry. Ale nikdy nebudu litovat bitky nebo úderu, který jsem udělal. Nikdy se nebudu omlouvat za to, jak jsem hrál. V uplynulých letech své kariéry jsem nedával mnoho gólů, ale byl jsem klidný a to mi nikdo nemůže vzít. Jsem hrdý na jizvy na mých rukou,“ uzavřel.

Reklama

Související témata: