Hlavní obsah

Brutální sekyra, krosček na obličej. Vzteklý ruský funkcionář a Putinův oligarcha hrál hokej jako šílenec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ruském hokeji posbíral téměř všechny dostupné funkce. Mimo jiné je nyní fakticky trenérem reprezentace, hlavním koučem nejbohatšího klubu KHL SKA Petrohrad a zároveň místopředsedou svazu. O víkendu pak oligarcha Roman Rotenberg ukázal i své hokejové umění přímo na ledě a v Rusku tím vyvolal značný poprask.

Foto: Ruský hokejový svaz

Roman Rotenberg je mocným mužem ruského hokeje.

Článek

Muž z prostředí zbohatlíků nejužšího kruhu kolem prezidenta Vladimira Putina nastoupil v soutěži nesoucí název Media League. Jeho tým vyfasoval debakl 1:7 a Rotenberg na sebe upozornil zejména dost neurvalým chováním a brutálními zákroky.

Z dostupných videí je vidět, jak ve druhé třetině Rotenberg krosčekuje hráče soupeře do obličeje. Když mu pak jednu z jeho jedenácti střel lapil brankář soupeře, po odpískání dojel ke gólmanovi a drsnou sekyrou ho přetáhl a spolu s ním zasáhl i bránícího hráče, který se skácel k ledu.

Když byl vyloučen, na trestné lavici vztekle mrštil hokejkou o mantinel. Hůl následně zasáhla dvě poblíž sedící ženy. Nasupený Rotenberg se ani neomluvil, jen si vzal hokejku zpět.

„Začni se chovat jako chlap, sakra,“ okřikli ho hráči soupeře po zápase podle serveru Championta.com.

Media League má být přitom především zábavným projektem, do něhož se zapojují různé celebrity, bývalí slavní hráči či amatérští hokejisté. Fanoušci byli chováním Rotenberga dost pobouřeni, nicméně prezident soutěže Nikolaj Osipov nic závadného na jeho jednání neshledal.

„Hokej je kontaktní sport, ne balet,“ uvedl Osipov, jenž zároveň dodal, že by rád, aby blízký Putinův přítel v soutěži dál figuroval. „Jeho účast celou ligu povznesla,“ dodal.

Reklama

Související témata: