Hlavní obsah

Chomutovští ze sebe udělali štvance, přesto si připsali sedmou výhru v řadě

PRAHA

Hokejisté Chomutova shodili deku, která na ně padla po famózním vstupu do prvoligové sezóny. V úterý si orchestr vedený trenérem Martinem Pešoutem připsal v dohrávce 18. kola již sedmý vítězný korálek v řadě, když si poradil s nováčkem z Benátek nad Jizerou 6:2. „Nemůžeme usnout na vavřínech, stále jsme pod tlakem mužstev nad námi, které vyhrávají a my musíme také,“ řekl Pešout.

Foto: Zdeněk Špinka/www.klhchomutov.cz

Radost hokejistů Chomutova

Článek

„Těší mě, že jsme opět začali naplno pracovat a hrát obezřetněji, protože v době krize jsme dostávali strašně moc branek,“ uvedl kouč aktuálně čtvrtého celku první ligy pro oficiální stránky klubu. „S takovou bychom na Ústí ani Kometu rozhodně neměli,“ uvědomuje si Pešout.

Prvních pět utkání zvládli Severočeši excelentně, když soupeřům nasázeli 31 branek. V pátém kole dokonce uštědřili svému regionálnímu rivalovi Ústí porážku 6:2 na jeho ledě, ale poté přišel útlum. V dalších pěti zápasech vydřeli pouze výhru nad Havlíčkovým Brodem. „Přišlo hokejové uspokojení a vytratila se herní pohoda, k čemuž přispěla i zranění klíčových hráčů Miroslava Hlinky, Ťupy nebo Mikšovice,“ komentoval krizi Pešout. „Dokázali jsme se ale zvednout,“ těší trenéra ambiciózního celku.

Pešout: Dostali jsme se do role, jakou má Sparta

„Uškodili jsem si předsezónními prohlášeními o postupu, kdy jsme ze sebe udělali štvance a dostali se trochu do role, jakou má Sparta v extralize. Není vůbec snadné se s tím vypořádat,“ lamentoval kouč Chomutova. „S postupem se v klubu nikdo netají a dělá se vše, aby to vyšlo,“ doplnil kapitán Miroslav Hlinka, jenž je momentálně mimo hru kvůli pohmožděnému stehennímu svalu.

Od 11. kola tým z Podkrušnohoří nepoznal v sedmi zápasech hořkost porážky. „Výhry mužstvo znovu zocelí,“ pochvalovala si další letní posila chomutovské ofenzívy Zdeněk Skořepa. „Po výhrách jsme nažhavení a chceme sérii prodloužit,“ hlásí odhodlaně autor doposud třinácti kanadských bodů za tři góly a deset asistencí. „Máme zkušené mužstvo, s absencí některých hráčů se musíme vyrovnat. Možná nás právě toto ještě více semkne,“ doufá dvaatřicetiletý forvard, jenž v minulosti oblékal dres Slavie, Třince či Litvínova.

„Ze začátku jsme hráli hodně útočně, ale potom nám to přestalo padat a museli jsem se více soustředit na obranu,“ připomněl pro slovenský Dennik Šport Hlinka chomutovskou mizérii, který vyvrcholila domácí porážkou od Chrudimi. „V Hradci jsem dostal nepříjemného koňara, ale pomalu se dávám dohromady,“ připomněl své zranění jeden z nejúspěšnějších reprezentantů, který v roce 2002 dovedl Slovensko ke zlatu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články