Hlavní obsah

Druhý pokus o postup do extraligy. Rádi bychom do Zlína vrátili soutěž, která sem patří, tvrdí kouč Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V minulé sezoně se po mizerném začátku výrazně zvedli a první ligu po napínavé finálové bitvě se Vsetínem nakonec vyhráli, avšak v baráži o nejvyšší soutěž poté nestačili na Jágrovo Kladno. Hokejisté Zlína mají druhý pokus na návrat mezi elitu. Do nového prvoligového ročníku vstoupí ve středu domácím zápasem s Porubou.

Foto: Berani Zlín

Zkušený útočník Roman Vlach se do Zlína vrátil po šesti letech.

Článek

„Poslední krok k postupu se nám na jaře nezdařil. V nové sezoně uděláme maximum, abychom ho zvládli. Budeme k tomu potřebovat i trochu štěstí,“ míní generální manažer Beranů Jan Pravda.

Vedení zlínského klubu se snažilo mužstvo posílit. Obránce Daniel Gazda sice odešel do Komety, avšak z Brna naopak zamířil do Baťova města ostřílený bek Marek Hrbas. Defenzívu vyztuží i Zdeněk Čáp, který má rovněž bohaté zkušenosti z extraligy.

Po šesti letech se do Zlína vrátil útočník Roman Vlach a z Finska přišel Nicolas Werbik, který v moravském klubu rovněž už v minulosti působil. Dalším navrátilcem je Jakub Šlahař. Z Komety přestoupil čtyřiadvacetiletý Jan Süss, jenž uplynulou sezonu dokončil v prvoligovém Přerově. Další posilou do ofenzívy je o deset let starší Martin Novák. A prvním Finem v historii klubu, který bude oblékat dres Beranů, je čtyřiadvacetiletý forvard Atte Huhtela.

S mužstvem se přes léto připravoval také odchovanec Petr Šenkeřík. „Předložili jsme mu smlouvu, bohužel ji neakceptoval,“ mrzí Pravdu. „Vyčkává zřejmě na nabídku z extraligy nebo ze zahraničí,“ domnívá se.

Zlínský klub bude na přestupovém trhu dál aktivní. „Nevylučujeme, že by někdo mohl ještě celek doplnit. Hlavně v play off je potřeba v závěru sezony široký kádr,“ uvědomuje si.

Podle kouče Beranů Miloše Říhy mají Zlíňané za sebou náročné přípravné období. „Věřím, že jsme na tom kondičně velmi dobře. Chceme se v sezoně prezentovat aktivním hokejem. V přípravných duelech se nám to docela dařilo, avšak v mistrovských utkáních musíme vylepšit střeleckou efektivitu,“ plánuje.

Je přesvědčený, že má k dispozici kvalitní mužstvo. „Kdyby se ale ještě objevila možnost získat zajímavého hráče, rozhodně bychom se tomu nebránili. Musíme se poučit z loňska a zachytit tentokrát vstup do sezony. Prvním úkolem bude skončit po základní části první ligy v tabulce do čtvrtého místa a poté uděláme všechno pro to, abychom vrátili do Zlína soutěž, která sem patří,“ netají se Říha postupovými ambicemi.

Za spolufavority první ligy považuje znovu blízkého rivala ze Vsetína, Porubu či Prostějov. „Posílily i další týmy. Silný celek má také znojemský nováček,“ tvrdí trenér Beranů.

Zlíňané přes léto vylepšili na zimním stadionu zázemí pro hokejisty i diváky. „Dosud jsme prodali kolem dvou a půl tisíc permanentek. To je víc než před rokem,“ těší Pravdu. Padesátimilionový rozpočet má klub podle něj naplněný zhruba z devadesáti procent. „Vracejí se partneři, s nimiž jsme spolupracovali v minulosti. Některé stávající smlouvy se nám daří navyšovat,“ pochvaluje si.

Nového generálního sponzora však Zlíňané podle Pravdy ještě hledají. „Vynasnažíme se v průběhu sezony přivést firmu, která by se s klubem propojila a podpořila nás odpovídající částkou. Dosavadní čtyři miliony byly podhodnocené,“ tvrdí.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články