Hlavní obsah

Hokejisty Třebíče posílil extraligový šampion. Útočník Holec se těší na roli týmového lídra

Po Martinu Dočekalovi, který přišel z brněnské Komety, je druhou výraznou ofenzivní posilou hokejistů Třebíče před nadcházejícím ročníkem první ligy. Čtyřiatřicetiletý útočník Miroslav Holec přichází do Horácké Slavie z Českých Budějovic s vizitkou více než pěti set odehraných utkání v nejvyšší soutěži.

Foto: hstrebic.cz

Miroslav Holec si už v minulosti za Třebíč zahrál.

Článek

V uplynulém extraligovém ročníku pomohl Holec Motoru k bronzovým medailím, avšak prodloužení smlouvy se poté nedočkal. „Když se třebíčský kouč Kamil Pokorný dozvěděl, že jsem volný, začali jsme jednat. Třebíč spolupracuje s Brnem, kde jsem v minulosti působil, a tak jsem klub znal. Už jsem tady tehdy hostoval. Vždycky se vyznačoval rodinnou atmosférou. Teď o mě měli v Třebíči velký zájem, což rozhodlo," líčí pro klubový web.

Měl by patřit k hlavním lídrům třebíčského mužstva. „Těším se, že budu na ledě v klíčových momentech, což mně loni chybělo. Vyhovuje mi dostávat hodně prostoru," tvrdí Holec. „Doufám, že si v úvodu prvoligového ročníku vytvoříme nějaký bodový polštář. Věřím, že budeme vyhrávat a bavit diváky dobrým hokejem," přeje si.

Část suché přípravy absolvuje individuálně. „Vyhovuje mi to tak. Můžu poslouchat svoje tělo. S týmem jsem byl na soustředění v Rouchovanech a chodím s ostatními na led," prozradil extraligový šampion se Slavií v roce 2008. Cení si ale i letošního třetího místa s Budějovicemi. „Vždyť před minulou sezonou s námi nikdo moc nepočítal. Nakonec jsme ale hráli dobrý hokej a dotáhli to až do semifinále," ohlíží se Holec spokojeně.

Ví, že se bude muset na první ligu adaptovat. „Hraje se v ní jiný styl hokeje než v extralize. Rozdíl je hlavně v rychlosti či přesnosti přihrávek," míní.

Holec je natěšený hlavně na zápasy se Vsetínem a Zlínem. „Do Zlína se vrátil Jirka Ondráček, s nímž jsme byli v uplynulé sezoně parťáky v Motoru. Na utkání proti němu se těším obzvlášť. Určitě proběhne i nějaké hecování," usmívá se.

Reklama

Související témata: