Hlavní obsah

Horna obnovil v Litoměřicích kladenskou spolupráci s Kallou

Litoměřice

Vítanou posilu získali prvoligoví hokejisté Litoměřic. Už dva zápasy za tamní HC Stadion stihl odehrát zkušený útočník Tomáš Horna, naposledy působící v Kladně. Při svém debutu v novém dresu se uvedl gólem do sítě favorizovaných Českých Budějovic na jihočeském ledě, poté nastoupil i na půdě Ústí nad Labem.

Článek

Jaké máte první poznatky z litoměřického klubu?

Jsem rád, že tady mohu být. Samozřejmě je na mně asi vidět, že jsem ještě jakoby zklamaný z předchozího angažmá. Myslel jsem si, že po loňské sezóně v Kladně se to bude vyvíjet jinak. V Kladně jsem letos moc prostoru nedostal. Ale mám novou motivaci pomoci Litoměřicím. Moje výkony asi nejsou zatím takové, jak bych si představoval. Ale věřím, že to bude lepší.

Proč jste si právě vybral tento celek?

Měl jsem více nabídek, ale chtěl jsem být co nejblíž rodině. Narodilo se mi dítě (Horna je partnerem zpěvačky Moniky Absolonové - pozn. red.), nechtěl jsem nikam daleko. A že jsem šel do Litoměřic, ovlivnil i fakt, že jsem hrál na Kladně v minulosti osm nebo deset let v jedné lajně s Jardou Kallou, který je teď taky v Litoměřicích.

Jak vám jde obnovená spolupráce?

Trošku stárneme. Je to jiné, než v extralize. Nějaké náznaky herního projevu tam jsou, ale odehráli jsme dosud společně jen dva zápasy.

Jste starší než litoměřický trenér Miloš Říha mladší. Jak to vnímáte?

Těch kluků starších než kouč, bude víc. Ještě třeba právě Jarda Kalla a Milan Toman. I když znám trenéra krátce, má přirozenou autoritu i zkušenosti z extraligových Pardubic.

Kam směřují ambice Litoměřic ve WSM lize?

Kádr a sestava se často mění. Přicházejí na hostování či střídavé starty kluci z extraligy s představou, že to bude lehké. Ale tak to není. Každý do toho musí dát sto procent, aby se dostavily výsledky. Bojujeme o první desítku pro předkolo play off.

Jistě vám osobně pomáhají zkušenosti z extraligové soutěže, v níž jste nasbíral spoustu startů.

Možná, že mám k šestistovce zápasů a jsem za to rád. Není to špatné číslo. Po většinu kariéry jsem byl ale hodně zraněný, takže startů mohlo být i víc.

Vyzkoušel jste si i zahraniční štace.

Krátce jsem byl v Anglii, měsíc a půl. Ale to bych ani nezmiňoval, byl to omyl. Uvědomil jsem si, že musím pryč. Šel jsem do Dánska, kde mě to mile překvapilo. Dá se říci, že mě to nějakým způsobem nakoplo, abych hrál dál. Působil jsem i ve slovenské Žilině.

Uvažujete o případném návratu do Kladna?

Za situace, jaká tam panuje, nemám zájem. Odešel jsem sám a je to pro mě uzavřená kapitola.

Reklama

Související témata:
Tomáš Horna