Hlavní obsah

Jdeme dál, věřím, že ten výkon si přeneseme i do sedmého zápasu, říká kladenský brankář

Jihlava

Andrej Košarišťan měl velký podíl na tom, že ve finále play off první hokejové ligy mezi Jihlavou a Kladnem je opět vyrovnáno. Rytíři prožívali na Vysočině nelehké chvilky, když po první třetině prohrávali 0:1, ale více už slovenský brankář domácím nedovolil. Připsal si 26 úspěšných zákroků a v klíčových chvílích svůj tým podržel.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jakub Illéš z Jihlavy za brankou kladenského Andreje Košarišťana.

Článek
Fotogalerie

Zásadní pro úterní výhru 3:1 byla druhá třetina v podání Středočechů. Po nepřesvědčivém vstupu do zápasu se v ní hodně zlepšili. A promítli svou převahu také do skóre, když stav z 0:1 na 2:1 otočili Patrik Machač a Jakub Suchánek.

"Byla hodně důležitá, dali jsme tam dva góly, které otočily zápas, takže skvělá práce. O to důležitější, že první třetina nám příliš nevyšla. Řekli jsem si ale v kabině, co máme hrát. A šli jsme dál, stav byl jen 0:1. Moc mě těší, že nám to tam padlo, kluci bojovali a hráli obětavě, vrhali se do střel, ale jdeme dál. Věřím, že si to přeneseme i do sedmého zápasu," řekl Košarišťan novinářům.

V úvodu se zdálo, že Rytíře brzdí ze všeho nejvíc nervozita. "Člověk je nervózní a jde o hodně, ale nějaká přehnaná nervozita není dobrá. V takovém zápase jsou samozřejmě nervy i emoce, patří to k tomu. Myslím, že kdyby u toho byli ještě i diváci, tak by to bylo ještě tvrdší, ostřejší a vybičovanější," konstatoval Košarišťan.

Recept na něho našel pouze Jiří Fronk, hodně blízko však byl i Tomáš Harkabus, když v 52. minutě tvrdě vypálil do horní tyčky. "Přiznám se, že když mi puk proletěl nad ramenem, tak jsem se jen modlil, aby skončil na břevně. A naštěstí to tak i dopadlo. Tam bylo štěstíčko a jsem samozřejmě rád, že to tak dopadlo. Člověk ho někdy potřebuje mít k úspěchu na své straně," přitakal Košarišťan.

Šestý zápas finále přinesl šestou porážku celku hrajícího v domácím prostředí. "Nikdy jsem to nezažil a nevím, zda jsem o něčem takovém někdy slyšel. Ale tak se to prostě vyvíjí. My se prostě jen potřebujeme připravit na sedmý zápas a ukázat tam, co v nás je. Jihlava je určitě favoritem posledního zápasu, my do toho utkání půjdeme s pokorou, abychom uspěli a získali to, co chceme," řekl Košarišťan.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Bitka za kladenskou bránou.

Rytíři budou chtít ve čtvrtek nelichotivou domácí bilanci zlomit. "Dáme do toho sto procent, všechny síly, co máme, každý na ledě nechá srdce i duši a uvidíme, jak to dopadne. Sám jsem myslím sedmé utkání ještě nechytal, co si tak vybavuju. Určitě to bude jeden z největších zápasů mé kariéry, to stoprocentně. Ale tak to bude asi pro více kluků," dodal Košarišťan.

Reklama

Související témata: