Hlavní obsah

Mistr světa Němec se po sedmnácti letech vrací do Vsetína

Hokejový obránce Ondřej Němec, který v uplynulé sezoně působil ve Zlíně, se po 17 letech vrací do Vsetína. Osmatřicetiletý mistr světa z roku 2010 z Německa se vedle působení v kádru finalisty první ligy bude podílet na trénování mládeže. Klub to uvedl na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Němec na archivním snímku v reprezentačním dresu.

Článek

Němec si za Zlín, který sestoupil z extraligy, připsal ve 47 zápasech osm bodů za tři branky a pět asistencí. V domácí nejvyšší soutěži má za Vsetín, Karlovy Vary, Brno, Spartu a Zlín na kontě 795 zápasů a 251 bodů (75+176). Získal třikrát mistrovský titul - v roce 2009 s Karlovými Vary a v letech 2017 a 2018 s Kometou.

Šest sezon strávil v KHL v Čerepovci, Lvu Praha, Atlantu Mytišči a CSKA Moskva. Účastník šesti mistrovství světa i olympijských her 2018 v Pchjongčchangu sehrál 126 utkání za reprezentaci.

Do Vsetína přišel Němec v 15 letech z mateřské Třebíče a v roce 2005 zamířil do Karlových Varů. "Chtěl bych klubu vrátit to, co mi dal. Po posledním zápase za Zlín jsem potřeboval úplně vypnout a nic nedělat. Poprvé v kariéře jsem se ráno probouzel s tím, že nemusím jít na trénink nebo na zápas. Období, kdy jsem z toho úplně vypadnul, mi dalo chuť hrát dál. Ještě jednu sezonu. Nikdy neříkej nikdy, ale mé aktuální rozhodnutí je, že tohle je má poslední sezona. A tu chci odehrát doma," řekl.

"Pro mě byla priorita si v prvé řadě promluvit s trenéry. Romana Stantiena i Honzu Srdínka znám dlouho, s Romanem jsem dokonce hrával. Chtěl jsem si promluvit o mé roli a pozici. A zda mají vůbec zájem o to, abych zde působil. Myslím, že jsme si to vyříkali na rovinu. Měli jsme výborný rozhovor, který mě utvrdil v přesvědčení, že chci ještě rok hrát," podotkl Němec.

"Na Vsetíně jsem doma. Víc než dvacet let tady bydlím. Chci, aby lidé odcházeli z Lapače spokojení, aby měli radost ze hry i z výsledků. Osobně svoji roli vnímám také tak, že chci být mentorem pro mladší hráče. Je tady spousta hodně talentovaných kluků jako Tom Ondračka nebo Šimon Jenáček. Chtěl bych jim pomoci a posunout je dál," uvedl Němec.

Těší se i na práci s mládeží. "Přes léto bych měl fungovat u některých kategorií. A potom na ledě podle toho, jak mi to dovolí čas skrze tréninky A týmu. Za Vsetín hrají i mé dvě děti a spoustu dalších znám v podstatě od kolébky. I tímto směrem bych se rád vydal, abych klubu pomohl. Chci hrát a zároveň se začleňovat mezi trenéry, děti a rodiče, aby mě brali. Momentálně je moje vidina taková, že bych se na trénování mládeže chtěl od příští sezony vrhnout na sto procent," dodal Němec.

Reklama

Související témata: