Hlavní obsah

Litvínov posílil lotyšský obránce Zile

Lotyšský obránce Kristaps Zile se stal posilou hokejistů Litvínova. Čtyřiadvacetiletý účastník olympijských her v Pekingu a posledních tří mistrovství světa podepsal s Vervou roční smlouvu s opcí na další sezonu. Zile po působení v Dinamu Riga v Kontinentální lize odešel v únoru do švédské Örebra, kde dohrál uplynulý ročník.

Foto: savedaughters

Lotyšský obránce Kristaps Zile se stal posilou hokejistů Litvínova

Článek

"Kristapse sleduji čtyři roky, je to oboustranný obránce. Jeho hra je založena především na defenzivě, ale umí podpořit i útok. Je to mladý kluk, který je důrazný a má toho na svůj věk už hodně odehráno. Věříme, že naplní naše očekávání," uvedl v tiskové zprávě generální ředitel litvínovského klubu Pavel Hynek.

Zile za sedm sezon v KHL sehrál 229 zápasů a připsal si 37 bodů za devět branek a 28 asistencí. Za Örebro nastoupil v 18 duelech včetně play off a zaznamenal čtyři body za čtyři asistence. Na olympiádě v Pekingu ve čtyřech utkáních nebodoval, stejně jako ve 20 zápasech na světových šampionátech.

"Kristaps je silný obránce, který je výborný v osobních soubojích. Je to defenzivnější bek, který ale hrál v KHL i přesilové hry. Co jsme měli možnost vidět videa, tak vypadal v zápasech velice slušně. Uvidíme samozřejmě až na ledě, ale věříme, že pro nás bude platnou posilou," prohlásil kouč Vladimír Růžička.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice