Hlavní obsah

Návrat Slavie do extraligy není v plánu, priorita je jiná. Fanouškům se to nebude líbit, přiznává Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jaře to bude osm let od sestupu Slavie z hokejové extraligy a patnáct od posledního zisku mistrovského titulu. Návrat mezi elitu ale nelze očekávat. „Kvůli sestupu juniorky z extraligy juniorů jsme letošní sezonu A týmu obětovali tomu, aby junioři postoupili zpátky,“ přiznává Jaroslav Bednář v pořadu Příklep na Sport.cz.

Vrátí se Slavia do extraligy? Priorita pro tuhle sezonu je jiná. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Pražský klub přišel o extraligovou příslušnost juniorů po minulém ročníku a nejrychlejší možný návrat zpět aktuálně staví nade vše. „Jsme si vědomi, že je to de facto povinností, protože od dorostu dolů máme velice silné ročníky," vysvětluje sportovní manažer dvojnásobného extraligového mistra.

„Pro nás je prioritou, aby se juniorka vrátila do extraligy, hráči nám tam zůstali a my si je mohli vychovávat a posouvat je nahoru do chlapského hokeje," nastiňuje Bednář. „De facto v návaznosti na to se děje spolupráce s Mladou Boleslaví, která by nám s tím měla pomoct," přibližuje kroky klubu.

Jak si vede Daniel Tvrzník v roli kouče Slavie? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Junioři se na důležité postupové bitvy přitom připravují i hraním za A-tým. „Hrajeme hodně mladých hráčů, kteří by se nám měli ohrát o potom nám postoupit i v té juniorce," líčí někdejší opora Slavie.

Vladimír Růžička mladší skončil v hokejové Slavii. Příspěvek z pořadu Příklep.Video: Sport.cz

Bednář si je zároveň vědom, že příznivcům klubu z Edenu se jeho slova neposlouchají lehko. „Fanouškovi se to určitě líbit nebude, ale tam de facto dneska není jiná cesta. Pro nás juniorka a mládež jsou prioritami. Víme, že v letošní sezoně nikam postupovat neplánujeme, proto jsme všechno obětovali juniorce," říká narovinu.

V budoucnu by však rád viděl extraligová klání na přestavěném stadionu. „Jak už je známo, plánuje se rekonstrukce celého Edenu, a my bychom do té doby chtěli mít mužstvo postavené v takové kvalitě, abychom postoupili do extraligy i s chlapy," dodává Bednář.

Více najdete ve videu z pořadu Příklep.

Reklama