Hlavní obsah

Nečekaná změna. Sedmý tým prvoligové tabulky odvolal trenéry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V listopadu to zažil Vladimír Országh, který musel skončit navzdory výhře v posledním utkání (dokonce ve dvou) v extraligovém Litvínově, teď podobný osud potkal hlavní trenéry Petra Hlaváče a Martina Koudelku v prvoligovém Vrchlabí. Aktuálně sedmý tým tabulky Chance ligy dočasně povedou dosavadní asistenti Tomáš Jirků a Jan Starý.

Foto: Twitter @vrchlabinky

Hokejisté Vrchlabí – archivní foto.

Článek

„Oběma klukům patří obrovské poděkování. Odvedli tu velký kus práce. Náš tým zatím není v žádné zásadní krizi, soutěž je rozehraná velmi dobře, a i když je to velice vyrovnané, tak máme vše zcela ve svých rukou,“ uvedl pro oficiální stránky klubu jeho sportovní manažer Jiří Jakubec.

Petr Hlaváč, jehož o dva roky mladším bratrem je dvojnásobný mistr světa Jan, s Koudelkou dovedli v pondělí Vrchlabí k výhře 2:1 po nájezdech v Havířově, pohříchu však šlo teprve o třetí vítězství z posledních osmi duelů.

„Tým pod jejich vedením odehrál spoustu skvělých zápasů, bohužel v posledních utkáních přišel herní a tomu i odpovídající výsledkový útlum. Proto chceme udělat změnu a dát týmu další impulz a jasný signál, že jsme připraveni pro úspěch v této sezoně udělat vše,“ řekl Jakubec s tím, že finální podobu realizačního týmu, který dokončí sezonu, klub oznámí v nejbližší době.

Vrchlabí se v tabulce nachází na sedmém místě, které zaručuje postup do předkola play off. Na šestý Sokolov, který drží poslední flek zajišťující přímý postup do čtvrtfinále, ztrácí pět bodů.

„V rámci naší spolupráce jsme společně zvažovali veškeré možnosti a varianty, jak tým před náročným závěrem základní části oživit. Proto dochází k této změně. Nový realizační tým bude mít naši plnou podporu,“ nechal se slyšet sportovní manažer Pardubic Dušan Salfický, které jsou partnerským klubem Vrchlabí.

Reklama

Související témata: