Hlavní obsah

Podíl PSG ve zlínském hokejovém klubu získají Samohýl Holding a Recollect

Zastupitelé města Zlína dnes souhlasili s převodem obchodního podílu společnosti PSG v prvoligovém hokejovém klubu Berani Zlín. Původně měla desetiprocentní podíl PSG získat společnost Dakos se sídlem v Benešově, jejíž majitel zlínský klub již dříve podporoval. Majitel však od svého záměru odstoupil a podíl PSG získají současní spoluvlastníci, společnosti Samohýl Holding a Recollect, což je dceřiná společnost Trinity Bank, řekl dnes ČTK a Českému rozhlasu primátor Jiří Korec (ANO).

Foto: Sport.cz

Zlínský zimní stadion. Ilustrační foto.

Článek

Město je největším akcionářem, ve společnosti Berani Zlín má podíl 49 procent, 21 procent má zapsaný spolek HC Berani Zlín. Společnosti Samohýl Holding a Recollect měly dosud po deseti procentech, nově získají každá pět procent od PSG a navýší svůj podíl na 15 procent. Majitel Dakosu se podle primátora rozhodl odstoupit od záměru z osobních a rodinných důvodů.

Město Zlín loni nabízelo odkup svého podílu v hokejovém klubu, žádný zájemce se však nepřihlásil. "Pokud by někdo měl zájem o našich 49 procent, nebo nějakou část, jsme ochotni se o tom bavit. Žádného zájemce ale nyní nemáme," uvedl Korec.

Hokejisté Zlína po loňském sestupu z extraligy ve finále druhé nejvyšší soutěže porazili Vsetín. V baráži o extraligu proti Kladnu však neuspěli, Středočeši sérii ovládli jasně 4:0 na zápasy a udrželi se.

Reklama

Související témata: