Hlavní obsah

Rozhodnuto. Vsetín bude hrát baráž o extraligu v Brně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetínští prvoligoví hokejisté našli azyl pro baráž a souboj s Kladnem v Brně. Sport.cz o tom informoval starosta Vsetína Jiří Čunek. „Je to sice náročnější varianta, ale nedá se nic dělat. Nabídka z Brna pro nás byla ekonomicky téměř trojnásobně výhodnější než možnost odehrát barážové zápasy ve Zlíně,“ přiznal Čunek.

Foto: HC Robe Vsetín

Hokejisté Vsetína se radují z triumfu v Chance lize

Článek

Hokejisté HC Robe Vsetín se budou muset obejít bez domácího prostředí kvůli nevyhovujícímu stadionu, který nesplňuje podmínky extraligových zápasů. Především postrádá moderní pružné mantinely. Tento problém radnice vyřeší až v létě, a pokud se Vsetínu podaří v baráži uspět, mohla by se na podzim extraliga na Lapač vrátit.

Do extraligy má Vsetín možnost se vrátit po sedmnácti letech, poté co byl kvůli předlužení z nejvyšší hokejové ligy vyloučen.

Zda bude brněnská hala Rondo o kapacitě 7700 míst zaplněná do posledního místa, jak tomu bylo při posledním domácím prvoligovém finálovém zápasu vsetínských hokejistů proti zlínským Beranům, není jisté. Sami hráči se však snaží burcovat fanoušky, aby se nezdráhali vyrazit na více než 120 kilometrů dlouhou cestu z Valašska do Brna. Klub zvažuje i vypravení speciálního vlaku.

Hokej je ve Vsetíně velkým fenoménem. „Při finále byla elektrizující atmosféra. Věřím, že se našim hokejistům podaří baráž s Kladnem vyhrát a zimní stadion Na Lapači na podzim letošního roku opět po sedmnácti letech zažije atmosféru extraligových utkání,“ poznamenal starosta Vsetína.

Baráž, hraná na čtyři vítězná utkání, startuje ve středu 17. a čtvrtek 18. dubna dvěma duely na ledě Kladna. V dalších dvou zápasech (v neděli 21. a pondělí 22. dubna), ale také v případném šestém (v pátek 26. dubna), by z výhody „domácího“ brněnského prostředí měl těžit Vsetín.

Reklama