Hlavní obsah

Vyprodejme brněnskou halu. Pojďme do toho, burcuje Vsetín před baráží s Kladnem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 2022 podlehli ve finále první ligy Jihlavě a loni rivalovi ze Zlína. Hokejisté Vsetína teď Beranům porážku oplatili a napotřetí už zvedli nad hlavy pohár pro vítěze druhé nejvyšší soutěže. Navíc si vybojovali právo vyzvat v baráži o extraligu Jágrovo Kladno.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Obránce Ondřej Smetana (vpravo) se raduje se vsetínským parťákem Pavlem Klhůfkem s pohárem pro vítěze první ligy.

Článek

„Jsme hrozně unavení, ale šťastní,“ zářil po výhře 2:0 v posledním duelu finálové série se Zlínem klíčový vsetínský obránce Ondřej Smetana. Jeho tým zdolal blízkého soka 4:1 na zápasy. „Už jsme nesli na zádech pomyslný batoh, že by to znovu nemuselo vyjít. V žádném případě jsme nechtěli ve finále i potřetí padnout. Povedlo se, konečně jsme získali zaslouženě prvoligový titul,“ liboval si.

Svěřil se, že úterní zápas na stadionu Na Lapači byl pro jeho celek mimořádně náročný. „Byl to boj nejen se soupeřem, který už neměl co ztratit a dělal maximum, aby vrátil finále ještě do zlínské haly, ale i s obrovským vedrem. Led se kvůli tomu postupně horšil. Každé střídání bolelo. Zejména nás těžší hráče,“ líčil Smetana.

Ten zážitek stál ovšem za to. „Vidět narvaný Lapač bylo krásné. Skoro hodinu jsme se pak po utkání s fanoušky radovali. I v těch náročných podmínkách jsem si to neskutečně užil,“ svěřil se.

Smetanu těší, že Vsetínští uspěli ve finále první ligy se Zlínem už v pěti zápasech. „Tak jsme to chtěli. Prohráli jsme pouze jednou, prokázali jsme tudíž značnou sílu. Máme teď díky tomu týden na odpočinek. Je to pro nás nesmírně důležité. Šlo o základní podmínku, abychom měli šanci proti extraligovému týmu něco uhrát. Nejvyšší soutěž má vysokou kvalitu,“ tvrdí.

Domácí barážové duely s Kladnem navíc hokejisté Vsetína musí absolvovat v brněnském azylu. Jejich hala totiž nesplňuje extraligové licenční požadavky. „Mrzí nás to. Nebudu lhát, je to značný handicap. Vždyť i k domácím střetnutím budeme muset cestovat. Lapač je Lapač, avšak věřím, že lidé, kteří byli na prvoligovém finále, za námi dorazí i do arény Komety a vytvoří nám podobně bouřlivou kulisu. Troufám si tipnout, že přijde 7700 diváků a bude vyprodáno. Zkusme to. Pojďme do toho,“ vyzval Smetana.

V brněnské hale ještě nikdy nehrál. „Mám na kontě jedenáct extraligových duelů, avšak zahrát si proti Kometě na jejím ledě se mi nepoštěstilo. Nebyl jsem v tamní hale ještě nikdy ani jako divák. Takže se tam aspoň podívám,“ usmál se.

Smetana si uvědomuje, že poslední celek extraligové tabulky bude v baráži jasným favoritem. „My ale do ní vstoupíme s tím, že chceme udělat překvapení,“ předsevzal si.

Očekává, že v baráži nastoupí proti Vsetínu za Kladno i majitel středočeského klubu Jaromír Jágr. „Na Instagramu jsem zjistil, že omezil sladké,“ říká s úsměvem. „Doufám, že se na ledě objeví. Nám je ale jedno, kdo bude hrát. My si to půjdeme proti Kladnu užít. Zkusíme favorita zaskočit,“ má Smetana jasno.

Reklama