Hlavní obsah

Rozhodující duel se zavřenou tribunou. Jihlava pyká za útok fanoušků na střídačku Slavie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejová Jihlava nevyvázla bez trestu za incident ze středečního zápasu proti Slavii. Disciplinární komise uzavřela Dukle v pelhřimovském azylu tribunu za střídačkami. Důvodem je útok fanoušků na na slávisty, který vyústil ve zranění asistenta trenéra Daniela Tvrzníka.

Foto: Profimedia.cz

Jihlavští hokejisté budou ve čtvrtek bojovat o postup do čtvrtfinále Chance ligy

Článek

Atmosféra středečního duelu, ve kterém Jihlava zvítězila 7:2, byla vyhrocená na ledě i v hledišti. Vše vyvrcholilo v poslední minutě duelu, kdy hostující Tomáš Knotek hrubě fauloval jihlavského mladíka Jonáše Jungwirtha. Zatímco na ledě probíhalo několik soubojů, přilétl na střídačku Slavie předmět, který zasáhl hostujícího asistenta Daniela Tvrzníka do hlavy a způsobil mu krvavý šrám.

Hosté dokonce zamířili předčasně do kabin, ale nakonec se někteří z nich vrátili, aby dohráli poslední vteřiny zápasu. Disciplinární komise ale trestala. Pro rozhodující čtvrteční duel tak zůstanou tribuny za střídačkami uzavřeny.

Komise se věnovala také zákroku slávisty Karla Křepelky, který za krosček mimo hru dostal v utkání trest do konce zápasu. Dodatečně ale trestán nebude. Očekává se, že komise vynese také verdikt pro faulujícího Knotka. Zatím tak neučinila, ale do vyjádření disciplinární komise nesmí hrát.

Dukla první zápas v pražském Edenu prohrála 2:3 v prodloužení. Ve středeční odvetě ale jednoznačně zvítězila. Předkolo Chance ligy se na rozdíl od extraligy hraje pouze na dva vítězné zápasy. Ve čtvrtek se tak rozhodne nejen o postupujícím ze série Jihlavy se Slavií, ale také o postupujícím ze série mezi Přerovem a béčkem Pardubic, kde je výsledek také nerozhodný.

Související témata: