Hlavní obsah

Vsetín má ve finále první ligy tři mečboly, chce ale slavit už v úterý. Fanoušci nás poženou, očekává Klhůfek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třikrát si nechali vzít jednogólové vedení, ale na čtvrtý gól už Zlíňané odpovědět nestihli. Vsetínští hokejisté vyhráli ve finále prvoligového play off na ledě blízkého rivala i druhé utkání a v sérii vedou už 3:1 na zápasy. V úterý již mohou ve své hale oslavit prvenství ve druhé nejvyšší soutěži a postup do baráže o extraligu proti Kladnu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Vsetínská střídačka během čtvrtého finálového utkání ve Zlíně.

Článek

„Zvítězit ve Zlíně i napodruhé je skvělé. Tentokrát se k nám přiklonilo štěstíčko,“ připomněl útočník Vsetína Pavel Klhůfek, že rozdílovou branku vstřelilo jeho mužstvo tři a půl minuty před koncem.

Prozradil, že s blížícím se koncem třetí třetiny ještě zdaleka na prodloužení nemyslel. „Věřil jsem, že můžeme rozhodnout ještě v základní hrací době. Vždyť se nám to na poslední chvíli povedlo dvakrát i v semifinále s Jihlavou,“ měl v hlavě.

Klhůfka trochu mrzelo, že Vsetínští dovolili Beranům třikrát záhy po vedoucí trefě skóre srovnat. „Asi jsme pokaždé na chvíli propadli malému uspokojení. A taky jsme se hned poté vrhli do útoku a chtěli okamžitě přidat další branku. To se nám nevyplatilo. Napříště se toho musíme vyvarovat,“ plánoval.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Vsetína se radují z vítězství.

Jeho celek má nyní dokonce tři mečboly na uzavření finálové série. Představa, že se to Vsetínským povede hned v úterý před svými fandy, čímž by navíc získali týden na odpočinek před baráží, je ovšem mimořádně lákává.

„Dvěma výhrami ve Zlíně jsme si vytvořili výhodnou pozici. Uděláme maximum, abychom finále v úterý ukončili. Věřím, že se nám to povede. Spoléháme na naše fanoušky, kteří nás určitě poženou,“ vzkázal.

Kouč Vsetína Jiří Weintritt však varuje před předčasným optimismem. „Poslední krok bývá nejtěžší. A my jsme doma se Zlínem už jednou ve finále prohráli. Kluci to ode mě uslyší. I to, že musejí být stoprocentně připravení a koncentrovaní. Já chci do baráže strašně moc. To říkám jednoznačně a nahlas. A snažím se to přenést na hráče. Věřím, že v úterý bude náš stadion praskat ve švech,“ očekává.

Za výkony, které jeho tým předvedl ve zlínském dvojzápase, svoje hokejisty pochválil. „Dokázali jsme v semifinále dvakrát zdolat v Pelhřimově Duklu a já jsem hráče poté mentálně připravoval na to, že to můžeme zvládnout kdekoliv,“ prozradil Weintritt.

Ve druhém zlínském střetnutí viděl na svých hokejistech za nerozhodného stavu obrovské odhodlání. „V závěru to vzali na sebe Zabusovs s Běrzinšem. Podle toho se poznají velcí hráči,“ ocenil borce, kteří se podíleli na vítězné trefě.

Zatímco před rokem, kdy Vsetínští se Zlínem ve finále první ligy padli, se Weintritt spoléhal převážně na dvě elitní formace, nyní je situace jiná. „Důležité góly teď dávají i třetí a čtvrtá lajna. To je pro nás obrovská výhoda,“ libuje si.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.