Hlavní obsah

Z NHL do 1. ligy. Kořenář vypomohl Slavii nulou: Mám to přes kopec, ale budu to mít drahý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V předchozích dvou sezonách odchytal za San Jose a Arizonu 12 zápasů v NHL. Teď Josef Kořenář poprvé nastoupil za Slavii. V 1. hokejové lize. Gólman Sparty se však u městského rivala uvedl fantasticky, 28 zákroky vychytal nulu a pomohl Slavii porazit Prostějov 5:0. „Vyhráli jsme, navíc zaslouženě, takže super. Kluci hráli parádně. Asi se snažili víc, když jsem chytal já,“ usmíval se 24letý brankář v rozhovoru pro klubový web.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Kořenář ještě v neděli chytal za Spartu, teď oblékl dres Slavie (archivní foto).

Článek

Ještě v neděli předvedl stoprocentní výkon v dresu pražské Sparty. Byl to však jeho teprve devátý start v sezoně, třetí od začátku prosince. A vzhledem k tomu, jakou formu opět nabrala sparťanská jednička Jakub Kovář, nejsou Kořenářovy osobní vyhlídky úplně pozitivní.

Původně měl odchovanec Jihlavy vyřízené střídavé starty právě do Dukly, ale nakonec v 1. lize po souhlasu Jihlavy naskočil za Slavii.

„Už před pár měsíci jsme se o tom bavili. Věděl jsem, že až přijde chvíle, kdy si budu potřebovat zachytat, nastoupím tady," vysvětloval Kořenář. „Mám to sem přes kopec a třeba ještě někdy naskočím. Skvělé, že nemusím nikam jezdit," pochvaloval si.

Rýpance spoluhráčů ze Sparty zatím nepocítil. „Zatím to asi ani neví. Ale až tam znovu nastoupím, budu to mít dost drahý," smál se. Rivalitu mezi oběma pražskými kluby však nevnímá. „Nehrajeme ve stejné soutěži. Naopak je super, že si kluby navzájem pomáhají," mínil.

Kořenář si přenesl i k červenobílým formu z posledního zápasu za Spartu, kdy udržel nulu proti Kladnu. Prostějovu vychytal všechny šance a diváci ho ocenili hlasitým aplausem. „Ideální start. Kluci mi moc pomohli, výborně blokovali střely. Jsem rád, že jsem si mohl zachytat, se Spartou máme v pátek zápasové volno," doplnil gólman.

Reklama

Související témata: