Hlavní obsah

Kořenář má první nulu, vychytal i Jágra. Třeba skončím dřív než on, směje se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má první nulu ve sparťanském dresu. A gólman Josef Kořenář si jí cení o to víc, že vychytal i kladenskou legendu Jaromíra Jágra. „Ještě se mi nikdy nepoštěstilo, že bych si proti němu zahrál. Naštěstí na mě vystřelil jenom dvakrát,“ usmíval se 24letý brankář. Ani Jágr v závěru bekhendem nedokázal překonat Kořenáře, který na čisté konto potřeboval pouze 17 zákroků. Sparta i díky němu vyhrála 4:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Josef Kořenář si ve 36. kole Tipsport extraligy připsal první nulu v sezoně.

Článek

Kladno jste dlouho nemohli zlomit. Byla klíčová trefa na 2:0 v úvodu třetí třetiny?

Jo. První dvě třetiny byly dost utahané, nikdo si nevytvářel moc šancí. Bylo to nahoru dolů, ale bez zakončení. Po druhém gólu jsme si věřili o poznání víc. Už to bylo znát i na hře.

Myslel jste v závěru na možnost vychytat první nulu v sezoně?

Samozřejmě trochu jo. Když jsme odskočili, dýchalo se mi o dost líp. Byl to ale těžký zápas. Hlavně psychicky, když na mě šlo tak málo střel. Je složité se udržet v zápase, když nejsem v pořádném zápřahu. Takže nula mě dost potěšila, ale klíčová je výhra týmu. Určitě nás nakopne, navíc před důležitým úterním zápasem v Pardubicích.

Pro vás to byl teprve devátý letošní start.

Na tom, kolik toho odchytám, jsme byli domluvení. Jsem hlavně rád, že se nám začalo dařit. Jsem sice mladý, ale ještě jsem nic nevyhrál. Chtěl bych právě se Spartou získat nějaký úspěch.

Těší vás, že na vás vyšlo zrovna Kladno?

Byla to spíš náhoda. Jsem rád, jsem si proti Jágrovi stihl zachytat předtím, než ukončí kariéru. I když je možný, že ji ukončím dřív já než on (směje se).

Dával jste si na něj speciální pozor?

To napadne každého, že jakmile vleze na led, musíte být extra v pozoru. Je schopný podržet si dva hráče na zádech. Úplně fascinující, jak hraje s klidnou hlavou. Dokáže přihrát do míst, kde by ani člověk nečekal, že by pas mohl projít. V předchozích zápasech bodoval, fakt jsme si na něj museli dát bacha.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr z Kladna a Jan Buchtele ze Sparty Praha během utkání 36. kola Tipsport extraligy,

Bylo poznat i na atmosféře, že hrajete s Kladnem? Dorazilo 14 292 diváků, nejvyšší návštěva v sezoně.

Takhle to nevnímám. Spíš to hodnotím podle velikosti soupeřícího kotle. Když člověk vidí, že mají dva tři tisíce lidí z Kladna... Občas za bránou slyším slova, která mě nepotěší. Je to trošku frustrující, ale k hokeji to patří. Musím se soustředit na svoji hru. Jsem rád, když přijde tolik diváků.

Teď jste hráli čtyřikrát v řadě doma. Je to výhoda při náročném programu?

Je, ale venkovní zápasy jsme si vybrali předtím. Po Spengler Cupu v Davosu je příjemnější, že můžeme být chvíli doma, hraje se rozhodně líp. Fanoušci chodí a postrčí nás dopředu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.