Hlavní obsah

Druhé místo je super, míní kapitán Zohorna. Podle Radila tentokrát štěstí chybělo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také třetí zápas Švýcarských hokejových her odehrálo pardubické duo Tomáš Zohorna a Lukáš Radil spolu ve druhé formaci. Znovu však neskórovali a tentokrát i přes množství šancí vyšel gólově naprázdno celý tým. Češi prohráli se Švédskem 0:4 a skončili druzí. „Chtěli jsme turnaj vyhrát, což se nám kvůli koncovce nepovedlo, ale druhé místo je super,“ hodnotil kapitán Zohorna.

Foto: Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP, ČTK/AP

Tomáš Zohorna stíhá švédského útočníka Emila Heinemana.

Článek

Celkem 36 střel na branku, ale ani gól. Oproti předchozím zápasům s Finy a Švýcary, kdy národní tým vytěžil z minima zakončení maximum, tentokrát neskóroval. „Je to škoda, měli jsme hodně šancí. Ale někdy to tak je, že i když tlačíme, gólman má trochu víc štěstí. Naopak Švédi dali jednoduché branky a vyhráli," komentoval Radil.

Rozhodla druhá třetina, kterou Češi herně zvládli nejlépe, výsledkově však vůbec a inkasovali dvakrát. „Chyběla nám i trocha štěstíčka. Minulé zápasy nás výborně podrželi gólmani. Teď to měl střídající Langoš (Marek Langhamer) strašně těžké. Štěstí se otočilo proti nám," mínil 32letý Radil.

O dva roky starší Zohorna oceňoval kvalitu Tre kronor. „Nebyli jsme moc na puku v útočném pásmu, naopak Švédi drželi kotouč především v útočné třetině. Hrálo se proti nim těžko. Jsou šikovní, dobře si nahrávali. Ale odehráli jsme dobrý zápas, asi nejlepší na turnaji. Měli jsme skvělý pohyb, jen ve skóre to nevyšlo," litoval nejzkušenější ze současného výběru.

Podle něj chyběl hlavně tlak do brány. „Šance jsme měli, ale jejich gólman skoro všechny puky viděl. Měli jsme chodit víc před bránu a clonit, abychom mu chytání znepříjemnili," říkal Zohorna a jeho pardubický parťák souhlasil. „Není to nic nového. Občas se to stane, že jste aktivní a přesto tam nic nepadne. Jindy stačí na gól jediná šance," uvědomoval si Radil, jenž se do reprezentace vrátil poprvé od mistrovství světa 2021. „Jsem šťastný, že jsem si zahrál a ještě dostal šanci v nároďáku," usmíval se.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Radil naskočil v reprezentačním dresu poprvé od MS 2021.

Turnaj i přes závěrečnou prohru hodnotil pozitivně. „Nebylo to vůbec špatné. Ovládli jsme dva těžké zápasy, Finsko i Švýcarsko hrály výborně. Dnes jsme si ukázali, že můžeme soupeře přehrávat. Ale vždycky to může být i lepší," pokračoval Radil.

Zohorna si pochvaloval, že prostor dostali i mladší hráči. Debut v reprezentaci si na turnaji odbyli Kryštof Hrabík, Daniel Voženílek a Adam Najman, ten dokonce v první formaci. „Je super, že trenér Jalonen zkouší nové hráče. Kluci nabírají zkušenosti s mezinárodním hokejem. Vidí tu úroveň a ukáže jim to, v čem ještě musí zamakat," doplnil kapitán.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.