Hlavní obsah

Kladno si užilo exhibici legend. Blue line (téměř) pospolu, skóroval i Jágr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devět bývalých hráčů NHL a další hvězdy, které zářily či stále září za Kladno. Rytíři si pro fanoušky připravili předvánoční dárek v podobě exhibice legend. Jaromír Jágr naskočil po boku Jiřího Tlustého a Tomáše Plekance, ve zlatých dresech Poldi zase nastoupili dva ze tří členů slavné Blue line. Otakara Vejvodu s Pavlem Paterou doplnil protentokrát Patrik Eliáš.

Exhibice na Kladně. Návrat slavné Blue Line nebo útoku Jágr - Plekanec - TlustýVideo: Sport.cz

 
Článek

Spolupráci se dvěma bývalými hvězdami si Eliáš užíval. „Říkal jsem i Jardovi, že tohle jsem si před třiceti lety přál. Kluci jsou skvělí, hezká akce. Se spoustou hráčů jsem jako mladý vyrůstal a teď jsem je viděl po třiceti letech. Ani jsem je na první dobrou nepoznal," usmíval se. „Je vidět, jak ohromně moc skvělých hokejistů prošlo kladenskou školou."

Eliáš přiznával, že se při exhibici pořádně zadýchal a přitakával i jeho spoluhráč z formace Patera. „Výstroj mám na sobě po šesti letech, už se moc nehýbu a je to znát," říkal bývalý trenér Sparty. Oprášená spolupráce s Vejvodou přesto fungovala. „My o sobě víme, ale naše nohy už toho moc neví," vtipkoval současný trenér Kladna.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Exhibiční hokejové utkání Poldi vs. Rytíři. Zleva Patrik Eliáš a Milan Nový z týmu Poldi a Jaromír Jágr z týmu Rytířů při slavnostním zahájení utkání.

V legendární Blue line chyběl jen Martin Procházka. „Snažili jsme se udělat maximum, ale Prochy komentoval zápas na České televizi," vysvětloval Jágr. Věří však, že populární kladenské trio se sejde o dva roky později. „Budeme slavit sto let kladenského hokeje, to bude ještě lepší akce. Teď jsme ji organizovali trochu narychlo, takže ne všichni mohli dorazit," přiblížil majitel Rytířů.

Před týdnem zapsal první start v letošní sezoně extraligy a hned dvakrát asistovat, v exhibici dokonce skóroval a přispěl k výhře výběru Rytířů nad Poldi 6:3. Jestli Jágr nastoupí i dalších extraligových zápasech, zatím sám neví. „Možná hned v úterý, možná později," prohlásil.

Na ledě by se však měl objevit ve výročním zápase 3. ledna, kdy Středočeši proti Plzni obléknou retro dresy z 90. let jakožto připomenutí 30 let od vzniku samostatné České republiky. „Pokud se nezraním a budu v dobré kondici, tak určitě nastoupím," dodal.

Reklama