Hlavní obsah

Hokejisté Švýcarska mají v kádru pro EHT dva nováčky a devět vicemistrů světa

Dva nováčky zařadil trenér Švýcarska Patrick Fischer do nominace na domácí Švýcarské hokejové hry ve Fribourgu. Debutovat mohou šestadvacetiletý brankář Connor Hughes právě z Fribourgu a o dva roky mladší útočník Willy Riedi z Curychu. V kádru je také devět vicemistrů světa z roku 2018 z Kodaně a Herningu.

Foto: Vesa Moilanen, ČTK/AP

Finský reprezentant Juho Lammikko (vlevo) v souboji se Švýcarem Marcem Mullerem. archivní foto

Článek

U zisku stříbra před čtyřmi roky byli beci Michael Fora z Davosu, Lukas Frick z Lausanne, Mirco Müller z Lugana, Dean Kukan s útočníkem Svenem Andrighettem z Curychu a další forvardi Noah Rod ze Ženevy, Tristan Scherwey z Bernu, Enzo Corvi z Davosu a Damien Riat z Lausanne.

Devítka hráčů se představila na listopadovém turnaji Karjala v Turku, kde Švýcaři skončili s pěti body druzí. Byli to gólman Ludovic Waeber z Curychu, jeho spoluhráč Christian Marti, další obránci Kukan, Müller a útočníci Rod, Riat, Christoph Bertschy z Fribourgu, Tyler Moy z Rapperswilu-Jona a Calvin Thürkauf z Lugana.

Švýcarsko, které nahradilo v Euro Hockey Tour Rusko, vyloučené kvůli válečnému konfliktu na Ukrajině, bude pořádat turnaj jako součást této série poprvé. Do turnaje vstoupí ve čtvrtek ve 20:15 proti Švédsku, o dva dny později ve stejný čas nastoupí proti české reprezentaci a v neděli od 13:00 proti Finsku.

Nominace Švýcarska na Švýcarské hokejové hry ve Fribourgu (15.-18. prosince):
Brankáři: Gauthier Descloux (Ženeva), Connor Hughes (Fribourg-Gottéron), Ludovic Waeber (Curych),
obránci: Dominik Egli, Michael Fora (oba Davos), Dean Kukan, Christian Marti (oba Curych), Lukas Frick (Lausanne), Simon Le Coultre (Ženeva), Romain Loeffel (Bern), Mirco Müller (Lugano),
útočníci: Marco Miranda, Vincent Praplan, Noah Rod (všichni Ženeva), Sven Andrighetto, Willy Riedi (oba Curych), Christoph Bertschy, Killian Mottet (oba Fribourg-Gottéron), Jason Fuchs, Damien Riat (oba Lausanne), Enzo Corvi (Davos), Fabrice Herzog (Zug), Tyler Moy (Rapperswil-Jona), Tristan Scherwey (Bern), Calvin Thürkauf (Lugano).

Reklama