Hlavní obsah

Rulík: Naše výkony měly stoupající tendenci. Z kluků jsem cítil odhodlání, byli odměněni za pracovitost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé v sezoně česká hokejová reprezentace zažila, že na turnaji Euro Hockey Tour zapsala víc porážek než výher. Trenéra Radima Rulíka však ve švédském Karlstadu těšila stoupající tendence výkonů týmu.

Sestřih zápasu Švýcarsko–ČeskoVideo: Český hokej

 
Článek

Karlstad (od našeho zpravodaje) – Stejně jako obrat ve skóre a závěrečné vítězství nad Švýcarskem.

Vracet se ze Švédska se třemi prohrami by nebylo příjemné, že?

Proti Švýcarům jsme to chtěli za každou cenu zvládnout, nechtěli jsme mít tři prohry. Cítil jsem z hráčů odhodlání zakončit turnaj výhrou, za kterou jsme si šli. Kluci byli odměněni za snahu a pracovitost. Zpočátku to proti Švýcarům nebylo ono, od druhé třetiny už jsme ale měli víc ze hry a je škoda, že jsme nedali víc branek. A taky jsme měli hrát lépe kolem vlastní branky, když si to Švýcaři dali na modrou na beky. Takhle jsme dostali všechny tři góly.

Oproti prvním dvěma turnajům jste nyní dal šanci dalším hráčům. Rozhodl byste se zpětně stejně?

Ano. Chtěli jsme vidět i další hráče a jsem rád, že jsme to takhle udělali.

Co vám tedy turnaj ukázal?

Zatímco první zápas se silnými Švédy se nám nepodařil, s Finy jsme se zlepšili a navzdory porážce sehráli výborné utkání. Celkově si myslím, že naše výkony na turnaji měly stoupající tendenci. Turnaj mi ukázal spoustu věcí. Všechny si s trenéry rozebereme a jako vždy dáme hráčům zpětnou vazbu, jak jsme jejich výkony viděli.

Prozradíte konkrétní hráče, kteří vás potěšili, nebo ty, od kterých jste naopak čekal víc?

Některým se dařilo víc, jiným méně, ale nebudu to prezentovat do médií, protože jsme jeden tým. Neměli jsme tu hráče, který by v každém zápase dal branku, rozložilo se to mezi víc lidí.

Švédové měli na turnaji pět hráčů z elitní desítky bodování své ligy, vy zase čtyři z extraligy. Jak vychází tohle srovnání?

Myslím, že Švédové mají víc zkušeností s mezinárodním hokejem a mají i víc odehráno v NHL. Právě tahle zkušenost hrála velkou roli.

Přišlo vám, že soupeři už mají lépe načtenou vaši hru než v úvodu sezony, takže se na vás lépe připravili?

My máme soupeře taky načtené. Ve většině případů je to styl na styl. I Finové už upustili od obrany, proti nám už nehrají takový beton.

Jak dopodrobna už máte rozpracovaný plán, jak budete postupovat dál před dubnovými přípravnými zápasy a květnovými Českými hrami, generálkou na MS?

Ve druhé polovině března odcestujeme s Petrem Nedvědem do Ameriky, to už budeme vědět, kde dohrají sezonu naši hráči v NHL. Třeba Kubalík, který může být vyměněný z Ottawy. Taky si teď chci udělat výstup ze všech tří turnajů EHT a sestavit širší kádr, který bychom chtěli pozvat do závěrečného kempu před MS. Plus pak hráči ze zámoří. Prostě nám teď začíná období příprav variant na závěrečný kemp, který odstartuje 1. dubna.

Reklama