Hlavní obsah

Švýcaři mají v nominaci na EHT obránce Kukana z Columbusu a Mosera z Arizony

Dvě posily z NHL se představí v barvách hokejistů Švýcarska na Beijer Hockey Games v Tampere a ve Stockholmu. Kouč Patrick Fischer bude mít k dispozici obránce Deana Kukana z Columbusu a Janise Mosera z Arizony. Nechybí osmatřicetiletý útočník Andres Ambühl z Davosu, který startoval na pěti olympijských hrách a loni v Rize vyrovnal šestnáctou účastí rekord světových šampionátů krajana Mathiase Segera. Příští týden ve Finsku se může stát rekordmanem.

Foto: Kim Klement, Reuters

Švýcar Dean Kukan (46) z Columbusu a Nicholas Paul z Tampy Bay.

Článek

Ambühl a gólman Reto Berra z Fribourgu byli u zisku stříbrných medailí z mistrovství světa v roce 2013 ve Stockholmu i o pět let později v Kodani. Vicemistry světa z Dánska jsou i obránci Lukas Frick z Lausanne a Michael Fora z Ambri-Piotty a útočníci Enzo Corvi z Davosu, Damien Riat z Lausanne, Noah Rod ze Ženevy a Tristan Scherwey z Bernu.

Na únorových olympijských hrách v Pekingu byli brankáři Berra a Sandro Aeschlimann z Davosu, obránci Frick, Fora a Romain Loeffel z Lugana a útočníci Ambühl, Corvi, Christoph Bertschy z Lausanne, Killian Mottet z Fribourgu a Calvin Thürkauf z Lugana.

Osmadvacetiletý Kukan v této sezoně sehrál v NHL za Blue Jackets 41 zápasů a připsal si tři branky a osm asistencí. Celkově má na kontě v nejlepší lize světa výhradně za Columbus v základní části 153 utkání a 30 bodů (5+25). V 19 duelech play off přidal gól a přihrávku.

O sedm let mladší Moser v této sezoně v NHL debutoval a v 43 duelech nasbíral 15 bodů (4+11). V 18 utkáních se představil v nižší AHL v Tucsonu a zaznamenal 12 bodů (5+7). V NHL působili v předešlých sezonách i Bertschy, který dostal příležitost v devíti duelech za Minnesotu, a Thürkauf, jenž se objevil ve třech zápasech v dresu Columbusu.

Nominace hokejistů Švýcarka na Švédské hry v Tampere a ve Stockholmu (5.-8. května):
Brankáři:
Sandro Aeschlimann (Davos)
Reto Berra (Fribourg-Gottéron)
obránci:
Lukas Frick (Lausanne)
Andrea Glauser (Lausanne)
Dominik Egli (Davos)
Michael Fora (Ambri-Piotta)
Simon Le Coultre (Ženeva)
Romain Loeffel (Lugano)
Dean Kukan (Columbus/NHL)
Janis Moser (Arizona/NHL)
útočníci:
Andres Ambühl (Davos)
Enzo Corvi (Davos)
Christoph Bertschy (Lausanne)
Damien Riat (Lausanne)
Marco Miranda (Ženeva)
Noah Rod (Ženeva)
Nando Eggenberger (Rapperswil-Jona)
André Heim (Ambri-Piotta)
Mike Künzle (Biel-Bienne)
Killian Mottet (Fribourg-Gottéron)
Tristan Scherwey (Bern)
Calvin Thürkauf (Lugano)

Reklama

Související témata: