Hlavní obsah

Špatná zpráva pro hokejovou reprezentaci. Posil ze zámoří bude pro MS méně, ze hry je Jaškin

Aktualizováno

Špatná zpráva pro českou hokejovou reprezentaci. Posil ze zámoří bude na blížícím se mistrovství světa ve Finsku méně, než se čekalo. Kouč Kari Jalonen si může ze seznamu hráčů vyškrtnout útočníka Dmitrije Jaškina. Start mu nepovolil jeho dosavadní zaměstnavatel - klub NHL Arizona Coyotes. Informaci pro Sport.cz potvrdil tiskový mluvčí hokejové reprezentace Ondřej Kalát.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český hokejový reprezentant Dmitrij Jaškin musí na MS zapomenout. Arizona jej pro letošní MS neuvolnila.

Článek

Národní tým tak má před šampionátem k dispozici šest posil z NHL. V úterý odpoledne dorazila ze zámoří zpráva, že Dmitrij Jaškin, jenž měl na Švédských hokejových hrách podstoupit určitý try-out, se nebude moct vůbec zapojit do přípravy národního týmu na mistrovství světa.

Český útočník kvůli vážnému zranění, kdy ho soupeř zasáhl kolenem, nastoupil jen k dvanácti zápasům v sezoně a nehrál od poloviny listopadu. Přeato byl přichystán podstoupit ostrou zápasovou zkoušku. „Dmitrij se sám moc chtěl poprat o nominaci. I přestože od listopadového zranění nehrál soutěžní zápas, individuálně se připravoval a sám mi říkal, že už je stoprocentně připraven," řekl generální manažer Petr Nedvěd.

Americký klub na doporučení svých lékařů nakonec nepovolil devětadvacetiletému útočníkovi start na MS. „Arizona nám vše nejprve písemně potvrdila, proto jsme Dmitrije nominovali na turnaj do Stockholmu, kde mohl mít šanci říct si o místo v konečné nominaci. Coyotes nás ale o dva dny později informovali, že na základě Jaškinovy zdravotní prohlídky nakonec Dmitrijovi start na mistrovství neumožní. Pravidla NHL jsou v některých ohledech neúprosná a musíme je respektovat," řekl Nedvěd.

Na Švédské hry ve středu ráno místo Jaškina odletí karlovarský Ondřej Beránek, který s národním týmem letos absolvoval od konce března celou fázi přípravy na šampionát a vypadl až při nedělním velkém řezu dvanácti hráčů.

Už dnes večer se k reprezentaci v Praze mají připojit brankář Karel Vejmelka z Arizony i dvojice z Detroitu, obránce Filip Hronek a útočník Jakub Vrána. Drobné nejasnosti byly ještě kolem času příletu dalšího forvarda Dominika Simona z Anaheimu. Hráči ze San Jose, obránce Radim Šimek a útočník Tomáš Hertl přiletí z USA přímo do Stockholmu a čtvrteční úvodní zápas turnajové generálky před MS proti domácím Švédům tak hrát nebudou.

Reklama

Související témata: