Hlavní obsah

Další průšvih, české gólmanské eso řeší policie. Fláknul se mnou o dveře, líčí napadený otec

Vypadá to na další malér českého gólmanského esa. A znovu šlamastyka s blízkými... Patrik Bartošák napadl a zranil svého otce Dušana. Případ podle informací webu Isport.cz řeší policie. „Jsem v pracovní neschopnosti, věc jsem ohlásil policii, protože to nebylo poprvé," cituje portál Dušana Bartošáka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Patrik Bartošák na snímku z dob, kdy mířil na sraz reprezentace.

Článek

Po přiznaných problémech s psychikou a alkoholem se před časem Bartošák mladší dokázal vrátit na hokejovou scénu, působí v Lahti, má dvě malé děti. Jenže potíže se, zdá se, vrací.

A s nimi přišlo fyzické napadení v Ostravě-Heřmanicích, kde brankář bydlí.

„Byli jsme domluvení, že budeme hlídat vnuka, jel jsem pro něho,“ uvedl Bartošák starší podle Isport.cz. „Než jsem tam jel, volal mi otec jeho ženy, že Patrik asi v něčem zase lítá, že mají strach. Jestli bych mu otcovsky nedomluvil. Snažil jsem se mu domluvit a dopadlo to tak, že mě chytnul pod krkem, vláčel mě celou chodbou a fláknul se mnou o protější sousedovy dveře."

Bartošák, který působil v reprezentaci při olympiádě i při MS, měl s projevy násilí problémy už v zámoří. V roce 2017 se měl dopustit domácího násilí. Podle zámořských médií škrtil americkou přítelkyni a vyhrožoval jí.

Los Angeles Kings s ním tehdy rozvázali kontrakt, vrátil se do Evropy. Působil v extralize. Později byl ovšem policií přichycen s alkoholem v krvi za volantem. Přiznal osobní problémy, v rukou odborníků se z nich dostával a pak zamířil na zahraniční angažmá na sever Evropy.

Bartošák starší soudí, že syn se problémů úplně nezbavil. Bývá podle něj i nadále pravidelně pod vlivem návykových látek. A napadení mělo být více. „Když se vrátil z Ameriky, tak se mnou doma vysklil dveře,“ popisuje otec, podle něhož došlo i na synovy konflikty s dalšími rodinnými příslušníky.

Oznámení policii bylo podle něj nezbytné. „Neřešil bych to takhle, rodič pro své děti udělá hodně, ale... Kdybych ho kryl, snažil se to ututlat nebo bagatelizovat, tak jsem do budoucna zodpovědný za to, kdyby se někomu stalo něco horšího. To už nechci. Špatně se mi o tom mluví, ale nejde to už jinak," uvedl otec pro Isport.cz.

Na situaci reagovala Andrea Bonková, bývalá manželka Dušana Bartošáka a brankářova máma. Ta tvrdí, že surového násilí se v minulosti dopouštěl právě otec.

"Muž, co roky psychicky týral své nejbližší a nikdy nikdo se nic nedozvěděl, protože strach je sviňa. Dušan Bartošák byl, je a bude největší looser, kterého znám, parazit a nula," uvedla na sítích Bonková na dresu bývalého manžela.

Reklama

Související témata: