Hlavní obsah

Hokejový obránce Mašín podepsal novou smlouvu s Ilvesem

Hokejový obránce Dominik Mašín bude i nadále hrát za Ilves Tampere. Sedmadvacetiletý bek podepsal s finským klubem novou roční smlouvu. Čtvrtý tým uplynulé sezony o tom informoval na svém oficiálním webu.

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Obránce Dominik Mašín na archivním snímku při tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

Odchovanec Kolína přišel do Ilvesu v říjnu 2021 z Chabarovsku a zařadil se mezi klíčové obránce. V první i ve druhé sezoně Tampere postoupilo do semifinále play off, v němž prohrálo s TPS Turku respektive Pelicans Lahti. V prvním případě následně zvládl zápas o bronz proti KooKoo Kouvola, letos prohrál s IFK Helsinky.

"Od té doby, co se k nám Dominik připojil, patří k nejlepším obráncům. Přesně víme, co od něj dostáváme. Je velmi soutěživý, houževnatý a bojovný obránce, který dokáže pozitivně ovlivnit hru, kdykoli je na ledě," řekl sportovní ředitel Timo Koskela.

Mašín doposud ve Finsku včetně play off odehrál 104 zápasů s bilancí sedmi branek a 17 asistencí. Člen širšího kádru hokejové reprezentace, jenž v uplynulé sezoně startoval na turnaji Karjala, působil v letech 2014 až 2020 v zámoří. Před devíti lety jej draftovala Tampa, do NHL se ale účastník dvou juniorských světových šampionátů neprosadil.

Ilves bude do příští sezony vstupovat s početnou českou skupinou hráčů. Na soupisce má vedle Mašína brankáře Jakuba Málka, Patrika Hamrlu a útočníky Petra Kodýtka, Šimona Stránského a Jakuba Kose.

Reklama

Související témata: