Hlavní obsah

Hokejový útočník Kreps vyměnil NHL za finské Oulu

OULU

Český hokejový útočník Kamil Kreps bude v příští sezóně oblékat dres finského Oulu. Pětadvacetiletý hráč dosud působil v zámoří, kde hrál za Floridu. Vedení Kärpätu informuje o jeho příchodu na svých oficiálních internetových stránkách.

Článek

"Měl jsem několik nabídek, ale rozhodl jsem se pro Kärpät, protože jsem chtěl jít do kvalitního týmu, který má potenciál uspět," uvedl Kreps, který přiznal, že nebyl příliš spokojený s posledními dvěma sezónami za Atlantikem. I proto se rozhodl vrátit do Evropy. "Myslím, že v Oulu mám šanci se zlepšovat," doplnil Kreps.

Nikdy nehrál extraligu 

Rodák z Litoměřic působil v zámoří od 17 let a nikdy nehrál českou seniorskou extraligu. V roce 2003 jej ve druhém kole draftovala Florida, v jejímž dresu v sezóně 2006/07 poprvé zasáhl do NHL. O rok později si vybojoval pevné místo v sestavě Panterů a tři sezony hrál stabilně kanadsko-americkou soutěž.

Aktuálně má urostlý útočník na kontě 232 zápasů v NHL s bilancí 18 branek a 42 asistencí. V poslední sezoně nastoupil k 76 utkáním a nasbíral 14 kanadských bodů za pět gólů a devět finálních přihrávek.

V Oulu by měl v příští sezoně pokračovat i český útočník Pavel Rosa, který se s klubem podle webu dohodl na šestiměsíční smlouvě a k týmu se připojí v polovině října.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.