Hlavní obsah

Klub podepsal hokejistu ze zámoří, ten odehrál dva zápasy a utekl zpátky do Ameriky. Tajně!

Německý klub Bietigheim Steelers z tamní nejvyšší hokejové soutěže se na začátku prosince tetelil blahem, že se mu podařilo podepsat smlouvu s americkým hokejistou Averym Petersonem. Radost se ale rychle rozplynula. Šestadvacetiletý hráč odehrál dva zápasy a jeho angažmá skončilo. Z klubu zmizel, tajně.

Foto: Instagram @bietigheim.steelers

Hokejista Avery Peterson pěkně podfoukl německý klub.

Článek

Všechno běželo jako po másle, i vstupní prohlídka byla bezproblémová. Peterson dokonce za Steelers odehrál dvě utkání a se spoluhráči v kabině si rozuměl. Jenže o týden později se omluvil ze zápasu s tím, že je nemocný a skoro nespal, takže do utkání nezasáhne. Zároveň požádal o okamžitý návrat do USA.

O několik dní později ho chtěl klub poslat k lékaři, jenže to hokejista striktně odmítl. Dokonce mu nabízel pomoc psychologa, vše v součinnosti s jeho agentem. Pak přišel šok. Američan si sbalil fidlátka, před pronajatým bytem odstavil auto, klíče od bytu nechal na stole a byl pryč.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Bietigheim Steelers (@bietigheim.steelers)

Později se ukázalo, že Peterson, který byl draftován v 6. kole v roce 2013, má nového agenta a bez dovolení se připojil k novému týmu ze severoamerické ligy ECHL. Německý klub nyní zvažuje právní kroky kvůli porušení smlouvy. „Takové podvodné chování nemá v profesionálním sportu místo," uvedl klub.

Reklama

Související témata: