Hlavní obsah

Přiznání českého reprezentanta. Doma bylo embargo na hokej, směje se gólman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sezonu odchytal český hokejový reprezentant ve švýcarském Curychu, na dálku ale pozorně sledoval i českou nejvyšší soutěž. Důvodů měl Šimon Hrubec více. Třeba jeho tatínek má v Motoru České Budějovice na starosti gólmany. „Jsem rád, že Budějovice ukopaly třinácté místo. Byl jsem fakt nervózní, a to u hokeje fakt nebývám," tvrdí v pořadu Příklep na Sport.cz. Hrubec v pořadu promluvil i o vztahu se svým tátou. „Je to můj životní trenér," dodává a prozrazuje, proč bylo u Hrubců doma svého času embargo na hokej.

Byl jsem fakt nervózní, a to z hokeje nervózní nebývám. Šimon Hrubec v pořadu Příklep o tom, jak sledoval boj o záchranu MotoruVideo: Sport.cz

 
Článek

Český reprezentační brankář přiznal, že s tátou pravidelně řeší góly. Ať už ty, které sám inkasuje, nebo které dostal svěřenec Hrubce staršího. „On je můj životní trenér. Já mu pořád říkám, ty jsi na prvním místě můj trenér a pak táta," směje se jednatřicetiletý gólman. „Od doby, co působím v zahraničí, tak už je víc tátou," dodává a zdůrazní, že mají spolu vynikající vztah.

„Hokej řešíme pořád. Jednu dobu jsme ale doma řešili hokej každý den a já už z toho byl přešlý, tak do toho máma hodila vidle. Udělalo se embargo na hokej. Jenže pak bylo doma ticho, neměli jsme žádné společné téma," směje se Hrubec mladší s tím, že teď už se hokejová témata v rodině zase probírají. Všechno má ale své meze a mantinely.

Průvan v kabině Motoru. Které posily by měly být oznámeny? Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Hrubec mladší působil v této sezoně ve Švýcarsku, rád si ale pustil v televizi i českou extraligu, byť třeba jako kulisu. V současném play off věřil Ocelářům, za které v minulosti sám nastupoval a získal s nimi mistrovský titul. „Oni se zvednou, překvapí. Mají zkušené hráče, zažehnou motory," tvrdíl přesvědčivě už pěkných pár týdnů před tím než v pátek opravdu třinecká jízda skončila v mistrovském cíli. „Vyhrávání, to je návyková látka," dodává s tím, že skoro v každém mužstvu má kamaráda, kterému přál úspěch.

Kdo bude chytat za Česko na mistrovství světa? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Jelikož jeho tatínek působí v Motoru České Budějovice, pozorně v závěru základní části hltal i vývoj ve spodku tabulky. „Byl jsem hodně nervózní a jsem samozřejmě rád, že Motor ukopal to třinácté místo a nemusí do baráže," přiznává gólman.

Reklama