Hlavní obsah

Slovan se zahalil do černého. Zemřel jeho majitel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejovým Slovanem Bratislava otřásla tragická zpráva. Ve věku 69 let zemřel ve čtvrtek večer jeho majitel Rudolf Hrubý. Informoval o tom klub s tím, že mu to potvrdila rodina Hrubého, jenž byl zároveň v posledních letech členem výkonného výboru slovenského hokejového svazu.

Foto: Profimedia.cz

Majitel HC Slovan Bratislava Rudolf Hrubý zemřel

Článek

Hrubý byl spoluzakladatelem softwarové firmy Eset. Podle žebříčku časopisu Forbes byl letos sedmým nejbohatším Slovákem, jeho majetek se odhaduje na 770 milionů eur.

Hrubý převzal Slovan v červenci roku 2020 od Juraje Širokého, kdy se klub po odchodu z KHL nacházel na dně a trápily jej astronomické dluhy. V sezoně 2021/22 pak bratislavský klub pod jeho vedením získal mistrovský titul.

V probíhající sezoně se však Slovan trápí a zažívá jeden z nejhorších ročníků v historii. V tabulce slovenské ligy je předposlední se sedmibodovým náskokem na Humenné. V úvodu ročníku klub vyhodil sportovního manažera Ota Haščáka a trenéra Jána Pardavého.

Místo něho přišel na konci září Vladimír Růžička, který ale v pozici nevydržel ani tři měsíce a podle slovenských médií byl ve čtvrtek odvolán. Slovan tuto informaci zatím nepotvrdil, měl by tak učinit v průběhu pátku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.