Hlavní obsah

Konec po necelých třech měsících! Růžičku podle slovenských médií vyhodili ze Slovanu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První zahraniční trenérské angažmá mu vůbec nevyšlo podle představ. Zkušený kouč Vladimír Růžička převzal už po čtyřech kolech Slovan Bratislava, jenže na jeho střídačce nevydržel ani ne tři měsíce. Slovenská média Sportnet a Športový čas už mají za hotovou věc, že 60letý trenér po bídných výsledcích v klubu končí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vladimír Růžička na archivním snímku.

Článek

Slovan je zvyklý bojovat o nejvyšší příčky, jenže letos se utápí v krizi. Už po čtyřech kolech byl odvolán trenér Ján Pardavý i sportovní manažer Oto Haščák. Na jejich místo přišla zkušená česká dvojice. Vladimír Růžička a sportovní manažer Rostislav Dočekal.

Jenže ani poté se výsledky celku z hlavního města nezlepšily. Slovan střídal vítězné šňůry a se sériemi porážek. Před reprezentační pauzou padl čtyřikrát z pěti zápasů včetně ostudné prohry 1:10 v Michalovcích.

Už poté měl Růžička s vedením dlouhý pohovor, ale do reprezentační přestávky ještě vydržel. Bratislava však padla 2:4 se Zvolenem a 2:5 se Spišskou Novou Vsí, dokonce klesla na předposlední místo tabulky, a tak se koná velký řez týmem, který odnesl i český trenér mistrů světa z roku 2010. Na střídačce vydržel jen 78 dní, ve 22 zápasech zaznamenal devět výher a třináct porážek.

Dlouholetý reprezentační kouč a bývalý útočník zažívá v posledních sezonách trenérské kariéry řadu neúspěchů. Konkrétně na konci angažmá v Chomutově, poté v Hradci Králové i v Kadani. V extralize naposledy vedl Litvínov, který ho však odvolal hned na začátku sezony 2022/2023. Od té doby vedl jen litvínovský dorost a na začátku tohoto ročníku druholigové Ústí nad Labem.

Poté vzal na konci září nabídku Bratislavy. „Ani vteřinu jsem nepřemýšlel, že bych ji nepřijal. Přál bych si tady zakotvit. V poslední době se mi moc nedaří se někde usadit,“ vykládal tehdy Růžička. Nepovedlo se mu to ani teď.

Podle slovenského webu Športový čas si Slovan jako náhradu za českého kouče vyhlédl Petra Oremuse, jenž byl nedávno odvolán ze Zvolenu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.