Hlavní obsah

Supertalent, který kdysi zářil i ve Spartě, leží na psychiatrii. Je to těžší, než si myslíte, vzkázal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další zádrhel v kdysi slibně se rozjíždějící hokejové kariéře. Znovu velké problémy. Slovák Martin Réway skončil v nemocnici. Informoval o tom na instagramu s tím, že leží na psychiatrickém oddělení. Jeho kariéru plnou obratů, přestupů a problémů rozebírají slovenská média. S hokejem začínal pražský rodák ve Slavii, v české metropoli pak ale zářil hlavně ve Spartě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slovenský útočník Martin Réway na archivním snímku v dresu Kladna.

Článek

Osmadvacetiletý útočník byl v minulosti označován za snad vůbec největší talent slovenského hokeje, jeho kariéru ovšem poznamenávaly velké trable.

Co se s ním děje teď? "Nejsem tady kvůli drogám, ani alkoholu, tak nespekulujte. Jsem tady kvůli práškům na spaní a je to těžší, než si myslíte. Každému doporučuji, aby se tomuto velkým obloukem vyhnul," napsal k fotografii, na níž je zachycen ve zdravotnickém zařízení.

Réway strávil minulou sezónu ve Freiburgu a pak ve Spišské Nové Vsi, které pomohl k zisku historického třetího místa ve slovenské extralize. Přestože byl v závěru soutěže důležitým členem kádru, do příští sezóny si pokračování angažmá nedomluvil a bude si muset hledat nový klub.

Kdysi byl draftován Montrealem Canadiens, za mořem se ovšem i kvůli zdravotním problémům neprosadil. Působil ve Spartě, zažíval tam i zářivé období. Hrál mimo jiné i na Kladně, ve Slovanu Bratislava, Popradu, Košicích.

Dostal se do slovenské reprezentace, ale přicházela i temná období jeho kariéry, deprese. Opakovaně uvažoval o předčasném konci s hokejem.

Reklama