Hlavní obsah

V dětství šikanoval spolužáka. Obránce s temnou minulostí bude hrát na Slovensku

O restart kariéry na Slovensku se pokusí hokejový obránce Mitchell Miller. Jednadvacetiletý Američan se dohodl na smlouvě se zástupci Liptovského Mikuláše, klub o tom informoval na sociálních sítích. Miller byl v minulosti jednou nohou v NHL. Cestu do nejlepší ligy světa mu zhatila jeho temná minulost, v níž šikanoval spolužáka.

Foto: Profimedia.cz

Hokejisté Liptovského Mikuláše. Ilustrační foto

Článek

Millera si v roce 2020 vybrala na draftu NHL Arizona. Tři týdny nato se však svých práv na hráče vzdala a ustoupila tak mediálnímu tlaku. Miller se totiž jako čtrnáctiletý podílel na šikanování spolužáka tmavé pleti s vývojovou poruchou, k čemuž se doznal. Za své chování se ještě před draftem omluvil.

Loni v listopadu se zdálo, že se NHL přece jen přiblíží, když s ním podepsal nováčkovskou smlouvu Boston. Po velké vlně nevole a nesouhlasu i z řad samotných hráčů Bruins však platila jen dva dny.

Klub oznámil její zrušení den poté, co komisionář NHL Gary Bettman kritizoval, že Boston s vedením ligy svůj krok nekonzultoval. Prohlásil, že Miller není způsobilý v NHL hrát. A vyjádřil pochybnosti, zda tomu někdy bude. "Nedokážu říct, zda někdy bude moct jít hrát do NHL," řekl tehdy Bettman.

Miller nehrál v sezoně 2020-21, v té další oblékal dres Tri-City v juniorské USHL a patřil k nejlepším. V 60 zápasech základní části si připsal 83 bodů za 39 gólů a 44 asistencí. Z pozice beka byl třetím nejproduktivnějším hráčem soutěže a dokonce nejlepším střelcem. V pěti duelech play off přidal dvě branky a tři nahrávky. V minulé sezoně 2022/23 už však zase neodehrál ani jediné utkání.

Reklama

Související témata: