Hlavní obsah

0+0 krát dva, Varům selhaly hvězdy. Na víc jsme letos neměli, uznal kapitán Černoch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od zisku titulu v roce 2009 hrály Karlovy Vary pět sérií play off a pokaždé v předkole vypadly. Nyní s Českými Budějovicemi hladce 0:3 na zápasy i proto, že jejich tahouni a reprezentační útočníci Jiří Černoch s Ondřejem Beránkem nezapsali jediný kanadský bod.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Energie Karlovy Vary vs. Banes Motor Č. Budějovice 1:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Myslím, že každý ze tří zápasů jsme mohli vyhrát. Série se zlomila už v Budějovicích, tam jsme měli získat alespoň jedno vítězství,“ mrzelo kapitána Černocha, že v prvním duelu na jihu Čech ještě devět minut před koncem třetí třetiny Energie vedla, v tom druhém zase v závěrečné třetině dokázala smazat manko 0:4. Na výhru to ale ani v jednom případě nestačilo.

Zejména proto, že Motor výtečně zvládal přesilové hry. V prvním duelu využil dvě, ve druhém tři a v sobotu dvě. Úspěšnost využití činila téměř 44 procent!

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Zranění českobudějovického Mikuláše HovorkyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Mají na přesilovky nadstandardní hráče. Celou základní část jsme měli výborná oslabení, ale bohužel jsem to nedokázali převést do play off, kde speciální týmy rozhodují zápasy. Při hře 5 na 5 jsme s Motorem drželi krok, bylo to i gólově vyrovnané, ale 7:2 na góly v přesilovkách nám nedávalo šanci na úspěch,“ říkal Černoch pro oficiální stránky karlovarského klubu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Karlovy Vary – České Budějovice 0:1 (3. Gulaš)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Rozhodli kreativní hráči první přesilovkové formace soupeře. Ve hře pět na pět byla série vyrovnaná, ale speciální formace jsme prohráli 2:7. Ty rozhodly celou sérii,“ věděl trenér Energie Václav Eismann.

V sobotním posledním duelu si Českobudějovičtí pomohli využitou přesilovkou už ve třetí minutě zásluhou kapitána Gulaše. „Pak už to bylo náročné na psychiku. Motor má skvělé a zkušené hráče, kteří vědí, jak si takový výsledek pohlídat. Nedávali jsme góly, což nás trápilo celou sezonu. Asi jsme měli nějaký limit a na víc jsme letos neměli,“ uznal Černoch, který se nyní od 1. dubna zapojí do kempu reprezentace a pokusí se zabojovat o třetí účast na MS v řadě.

Reklama