Hlavní obsah

Ani Hradec nedobyl tvrz Vítkovic. Je skvělé, že nám to doma funguje, radoval se gólman Klimeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná trochu nečekaně jsou Vítkovice jediným extraligovým týmem, který je v aktuální sezoně na vlastním ledě stále stoprocentní. Tři body brali hokejisté z Ostravy i v šestém domácí zápase sezony, ve kterém porazili Hradec Králové 5:2.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Vítkovic Lukáš Klimeš zasahuje v utkání s Hradcem.

Článek

„Asi nedokážu odpovědět čím to je, ale je skvělé, že to tak funguje," vykládal brankář Lukáš Klimeš, který se do branky Vítkovic postavil potřetí v sezoně, poprvé ale doma a premiérově mohl po utkání zvednout ruce nad hlavu na oslavu vítězství.

„Jsem po dnešním zápase od dost více zpocený než v těch předchozích pěti na střídačce," vtipkoval Klimeš. „I když ty zápasy prožívám podobně v brance i když v ní nejsem, tak první výhra doma je úžasný pocit. Diváci jsou skvělí a hodně nám k bodům pomáhají," popisoval už vážněji 28letý gólman, který před touto sezonou přišel do Ostravy z Komety Brno.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Vítkovický Marek Kalus sleduje zákrok královehradeckého gólmana Jana Růžičky.

„Velká pochvala patří všem hráčům, speciálně ale Lukášovi, který to utkání zvládl perfektně a ve druhé třetině nás hodně držel. Pět gólů je nádherných, i když jsme dva dali do prázdné branky," říkal trenér Vítkovic Miloš Holaň.

O tom, že by mohl výměnou gólmanů v domácím zápase narušit skvělou sérii na vlastním ledě trenér Vítkovic vůbec nepřemýšlel. „Aleš (Stezka) má za sebou čtrnáct zápasů. Doba, kdy jeden gólman odchytá celou sezonu je už dávno pryč. Máme vyrovnanou brankářskou dvojici a Lukáš ukázal, že je silný gólman a tu šanci si zaslouží," uvedl Holaň.

Klimeš přehršel práce neměl. Hradečtí na něj vyslali třiadvacet střel. „Kluci perfektně blokovali, hodně mi pomohli. Na poctivou defenzivu klademe velký důraz, ale víme, že když nějaký gól dostaneme, jsou útočníci schopní jich vstřelit více. To je super," vykládal Klimeš.

Hradec si zavařil hned v úvodu, kdy dvakrát fauloval a toho domácí využili k prvnímu gólu. „Dvě rychlá oslabení po sobě moc nepomůžou, obzvláště, když dostanete gól. Ale měli jsme před sebou celý zápas. Bohužel se teď strašně nadřeme na góly," odůvodňoval druhou porážku v řadě trenér Východočechů Petr Svoboda.

V Ostravě dali dva, snahu dorovnat ve hře bez brankáře jim překazili přesně mířící Lakatoš a Fridrich. „Power play nám nevyšla, špatně jsme si to rozebrali. Dneska jsme dostali od Vítkovic lekci z produktivity," pokrčil rameny Svoboda.

Reklama

Související témata: