Hlavní obsah

Ani zlomená čelist mu hlad po gólech nevzala. Doktory jsem musel přemluvit, říká Voženílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě v pondělí i v úterý podstoupil operace zlomené čelisti. I se zraněním, které mu způsobil na tréninku ostrostřelec Gulaš, ale českobudějovický útočník Daniel Voženílek nastoupil už do třetího semifinálového duelu extraligového play off, ve kterém se prosadil. A gólovou radost si užil i ve čtvrtém duelu, v němž pomohl jihočeským hokejistům snížit stav série se Spartou na 1:3.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Daniel Voženílek se raduje po prvním gólu Budějovic.

Článek

V základní části vstřelil Voženílek během 51 zápasů jen tři góly. Tuto metu už v play off překonal. Dvakrát se prosadil už ve čtvrtfinále proti Pardubicím. Začátek série s Pražany ale sledoval jen z nemocnice. „Trpěl jsem, chtěl jsem pomoct klukům na ledě. Doktoři sice byli proti, ale přemluvil jsem je. Nemohli mi zakázat hrát, nastoupil jsem na vlastní zodpovědnost," prozradil 26letý útočník.

Po návratu do sestavy se zařadil dokonce do první formace a za důvěru trenérů se odvděčil brankami ve třetím i čtvrtém duelu semifinálové série. V play off už tak má na kontě čtyři trefy. „Dostal jsem se do formy a o to víc mě zranění štvalo. Zároveň jsem rád, že jsem si střeleckou formu udržel i po návratu. A tentokrát můj gól i pomohl k výhře," radoval se Voženílek.

Ve 23. minutě se mu povedlo otevřít skóre střelou z levého kruhu a pomohl Českým Budějovicím k vítězství 3:1. Byl ho plný led. Bojoval o každý puk a nebál se lehat do střel. „Díky titanové destičce v čelisti a celoobličejovému krytu se cítím bezpečněji než normálně," připustil.

Žádné další výhody ale nenašel. Naopak. „Hraje se mi hodně těžko. Už týden můžu jíst jenom kaši a nemůžu do sebe natlačit dostatek živin. Zhubnul jsem několik kilo. Na fyzické kondici jsem to poznal," přiznal pardubický rodák, který po čtvrtečním zápase žádost o rozhovor odmítl, ovšem v pátek už ohlasy poskytl. „Už můžu aspoň trochu mluvit. Ale za chvíli mi doktor nasadí gumičky, které mi drží čelist. To se mnou moc řeči nebude," poznamenal Voženílek po utkání.

Stále zůstává pod dohledem lékařů. „Ještě mě čeká návštěva nemocnice, kde mě zase zkontrolují," prozradil. Cesta ale tentokrát bude veselejší, protože Motor odvrátil konec sezony. „Zodpovědný výkon z obou stran, všichni se hlavně chtěli vyvarovat chyb. Pro fanoušky to nebyl moc atraktivní zápas. Ale nám se podařilo dát víc gólů, takže super," doplnil spokojený Voženílek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.