Hlavní obsah

Dvoudenní Hudáčkovo angažmá vyšlo Kladno draho, tvrdí šéf Trenčína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bylo to jedno z nejkratších angažmá v rámci hokejové extraligy. Kladno v pátek po pouhých dvou dnech rozvázalo smlouvu se slovenským brankářem Júliem Hudáčkem, jenž toužil po návratu do KHL. Za krátké angažmá muselo podle šéfa slovenské Dukly Trenčín Miloše Radosy vyplatit 35letému brankáři 15 tisíc eur (bezmála 370 tisíc korun). Středočeský klub tuto informaci dále komentovat nechtěl.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Július Hudáček z Kladna (vpravo) zdraví hráče Hradce Králové po utkání.

Článek

Radosa má po sezoně skončit v pozici předsedy představenstva Trenčína. Sám uvedl, že oproti některým akcionářům má „diametrálně odlišný pohled na fungování klubu“. Po Hudáčkově konci ve středočeském klubu na sociální síti X (dříve Twitter) napsal: „Hudáček by mohl odstupné 15 tisíc eur za dva dny věnovat dětem z Ukrajiny.“

Sami Rytíři už nechtějí případ slovenského brankáře více řešit. Spálili se, ale už se pro ně jedná o uzavřenou kapitolu. V platnosti zůstává vyjádření hrajícího majitele Jaromíra Jágra v nedělním předzápasovém rozhovoru pro Českou televizi.

„Oficiální vyjádření jsme vydali a myslím, že není potřeba na něm něco měnit. Je dostačující pro všechny,“ řekl Jágr před duelem s Hradcem Králové, který jeho tým prohrál 1:2 v prodloužení.

34. kolo: Kladno - Hradec Králové

Hudáčka Kladno oznámilo jako posilu ve středu. Při zranění Adama Brízgaly, který bude zřejmě mimo hru až do konce sezony, hledali parťáka ke Kanaďanu Landonu Bowovi. Po vlně kritiky hokejové komunity, včetně vlastních fanoušků, však Rytíři po dvou dnech smlouvu s Hudáčkem ukončili. Místo něj teď testují lotyšského brankáře Marekse Mitense.

U Hudáčka bylo trnem v oku jeho angažmá v Astaně. V Kazachstánu totiž podepsal už v době, kdy Rusko vedlo válku na Ukrajině. Po konci v Barysu navíc vyhlašoval, že by se do ruské soutěže rád vrátil.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec