Hlavní obsah

ANTOŠOVA BŘITVA: Končí jedna z hvězd a legend. Do extraligy se nám vrací ostudný nešvar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna zásadní zpráva s výhledem na mistrovství světa přišla pro valnou většinu lidí nečekaně. Ukončení kariéry Davida Krejčího. Asi všichni teď kvitují, že takového borce měli možnost vidět předminulou sezonu i v naší extralize v dresu Olomouce. Pro všechny to musel být zážitek.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Český hokejista David Krejčí ukončil kariéru.

Článek

Nejen fanoušci, ale i já jsem se těšil na jeho spolupráci s Pastrňákem, pokud by tedy přijel, na domácím šampionátu. Všichni totiž máme v paměti, jak spolu váleli na loňském MS a pomohli k bronzu. Myslím, že i trenér Radim Rulík s Krejčím počítal, pokud by byl zdravý, jako s jedním ze stěžejních hráčů.

Když jsem si dělal přípravu na tuhle Břitvu, počítal jsem, kolik Krejčí v seniorské kategorii odehrál zápasů. A teď nemyslím jen více než tisícovku startů v NHL, ale i ty v AHL, QMJHL, extralize, za reprezentaci… Vyšlo mi číslo hodně přesahující 1500 utkání a z tohoto pohledu jeho konec až zas tak překvapivý už není.

David Krejčí hrál ty nejlepší zápasy, navíc když jste takhle dobrý, jste daleko víc střežený soupeřem. Nárazů, ran a střetů absolvoval mnohem víc než řadoví hráči. Na jeho těle se to muselo projevit.

Končí jedna z hvězd a legend NHL. Krejčí nezačínal v extralize, vydřel si to za mořem, kam odcestoval jako mladý kluk. Nikdy ale na Českou republiku nezapomněl, a když mohl, rád ji reprezentoval.

Do extraligy se nám po letech vrací nešvar v podobě nafilmovaných pádů. Ne že by v minulých sezonách nebyly, ale v aktuálním ročníku přišlo za 24 kol už 16 trestů za přehrávání.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Nafilmovaný pád plzeňského Tima SöderlundaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Pamatuju si doby, kdy jsme se všichni snažili na hráče tlačit, aby byli trestáni za simulování. Když se třeba zničehonic chytnou za obličej nebo předvedou teatrální pád po běžném kontaktu, kdy mu najednou vypnou nohy a on sebou praští jak uříznutý klacek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kladenský obránce Jiří Ticháček dostal pokutu za filmování.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Teď mám prostě pocit, že těchto trestů zase přibývá. Nechávám stranou, jestli už rozhodčí dokážou lépe odhalit, jestli hráč faul přifilmuje. Pro žádného hráče to není dobrá vizitka. Z hokejového hlediska je to ostuda!

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Nafilmovaný pád Kauta po zákroku od KousalaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Chtěl bych apelovat na všechny, ať se nefilmuje. Nejenže je to vidět, ale hlavně to všem vadí. I fanouškům, kteří chtějí vidět tvrdý chlapský sport, ne divadelní představení. A to ani nemluvím o tom, že za každé odhalené simulování přichází hráč o deset procent z měsíčního platu.

Milan Antoš

Milan Antoš je bývalý hokejový útočník, dnes spolukomentátor ČT. Dvanáct sezon hrál českou extraligu, nastupoval za Slavii, Plzeň, Jihlavu a Ústí nad Labem. S Pražany získal v roce 2003 titul a o rok později stříbro, se Západočechy vybojoval v roce 2000 bronz.

Reklama

Související témata:
Simulování
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.