Hlavní obsah

Asistent trenéra Svoboda končí z rodinných důvodů v Hradci Králové

Na pozici asistenta trenéra hokejistů Hradce Králové po dvou sezonách končí z rodinných důvodů Petr Svoboda. Úřadující vicemistr bude mít po boku hlavního kouče Tomáše Martince zatím pouze jednoho asistenta Tomáše Hamara, který s Mountfieldem prodloužil smlouvu.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Hokejisté Hradce Králové oslavují výhru (ilustrační foto)

Článek

Dvaačtyřicetiletý Svoboda působil u týmu jako asistent s přestávkou pět let - po sezonách 2018/19 a 2019/20 se po roce stráveném na pozici skauta prvoligové Jihlavy i asistenta juniorského týmu Dukly a reprezentační šestnáctky na východ Čech vrátil. "I on má samozřejmě velký podíl na tom, že naše organizace dosáhla v posledních letech několik velkých úspěchů," řekl klubovému webu generální manažer Hradce Králové Aleš Kmoníček a připomněl i Prezidentský pohár za vítězství v základní části sezony 2021/22.

Po Svobodově odchodu pokračuje jen Hamara, který loni zamířil do Mountfieldu ze Sparty. "I s prací Tomáše Hamary, který se velmi rychle v našem klubu adaptoval, panovala spokojenost, a to jak ze strany realizačního týmu, tak i z mé strany. Tomáš má podobný pocit a je v Hradci spokojený, i proto byla naše dohoda velmi rychlá. Pevně věřím, že společně s Tomášem Martincem naváží na naši úspěšnou sezonu," uvedl Kmoníček.

Případného nástupce Svobody hledá, ale není to otázka nejbližší týdnů. "Novou sezonu začneme s dvěma trenéry a uvidíme, zda realizační tým doplníme o dalšího asistenta, či nikoliv. Zbytek realizačního týmu by měl zůstat pohromadě, což je naprostý základ k tomu, abychom mohli být v budoucnosti úspěšní," dodal Kmoníček.

Reklama